AK Parti ve CHP bayramlaşması: Bundan sonra tatlı yiyip tatlı konuşacağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2009 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasındaki bayramlaşmaya 'bundan sonra tatlı yiyip tatlı konuşacağız' sözü damgasını vurdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, CHP bayramlaşma heyetinin kendilerine çiçek ve çikolata getirdiğini dile getirerek, "Bizde CHP'ye çiçek ve çikolata götürdük. Bundan sonra tatlı yiyip tatlı konuşacağız." dedi.

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek ise AK Parti'nin kendilerine ayrıca bir mektup vereceğini söyleyerek Başbakan Erdoğan'ın CHP lideri Deniz Baykal'a demokratik açılımla ilgili yazacağını ifade ettiği mektuba gönderme yaptı.

AK Parti'de bayramlaşmaya gelen üçüncü parti ana muhalefet partisi CHP oldu. CHP bayramlaşma heyetini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Karahan Uslu ve Ankara Milletvekili Faruk Koca karşıladı.

Bayramlaşmanın ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayalan, CHP'nin getirdiği çiçek ve çikolatalara değindi. Kendilerinin de CHP'ye çiçek ve çikolata götürdüğünü kaydeden Ayalan, bundan böyle tatlı yiyip tatlı konuşacaklarını ifade etti.

CHP'li Özyürek ise çikolatayla beraber arkadaşlar bir de bize mektup verecekler. Herhalde bu mektubu da alıp götüreceğiz. Bakalım sonra ne cevap verilecek. Hep beraber onu da göreceğiz." dedi.

Ayalan, Türkiye'de birlik beraberlik için hep beraber çalışacaklarına işaret etti. Ayalan, "Bütün siyasi partiler memleketin birliği beraberliği kararlılığı ve insanlarımız arasındaki kardeşliği pekiştirmek için çalışmaktadır." diye konuştu. Zaman zaman siyasi farklılıkların ortaya çıkmasının normal olduğunu dile getiren Ayalan, bu durumun farklı siyasi partilerin varlığının bir gereği olduğunu dile getirdi. Ayalan, "Bundan kimsenin huzursuzluk duyması gerekmemektedir." dedi.

CHP'li Özyürek ise partiler arasındaki üsluba değindi. Siyasi partilerin doğal olarak farklı düşünen örgütler olduğunu kaydeden Özyürük, üsluba çok dikkat etmek gerektiğini ifade etti. Özyürek, "Ama bu dönemde sizler daha sert üslupla götürüyorsunuz. Herhalde politika olarak bunun getirisi olduğunu düşünüyorsunuz. Ama sertlikten fayda gelmez tevazudan kimse kaybetmemiştir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber