Okullarda görev yapacak geçici 30 hizmetli kadrosu için 704 kişi başvurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2009 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde köy, belde ve ilçede bulunan okullar için Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında okullarda çalıştırılacak hizmetli alımı için başvurularda yoğunluk yaşandı.

Tavşanlı'daki okullara alınacak 30 hizmetli için 704 kişi müracaat etti. Alınacak 30 asil ve 30 yedek hizmetli saat 10.00'da Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu salonunda noter huzurunda kura ile belirlendi. Alınacak hizmetliler asgarî 3-6 ay çalıştırılacak. Hizmetlilere asgari ücret maaşı verilecek.

Öğretmen evi önünde toplanan hizmetli adayları girişte izdiham olmaması için bazı görevlilerce uyarıldı. Sabah saat 10.00'da başlayan noter huzurundaki kura çekimi yaklaşık 1 saat sürdü. 704 kişinin geldiği öğretmenevi salonunu dolduranlar, 3 ay da olsa devlet güvenceli bir iş sahibi olmak için yarıştı.

Kura, noter ve Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Kırkaş eşliğinde gerçekleştirildi. kurada ismi çıkanlar sevinçlerini telefonla aradıkları aileleriyle paylaştı.

Tavşanlı'daki hizmetli alan okullar; Anadolu Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Tunçbilek Lisesi, Balıköy Lisesi, Arslanbey İ.O., Atatürk İ.O., Belediye İ.O., Cumhuriyet İ.Ö., Dağçeşme İ.Ö. , Fevzipaşa İ.Ö., Hanımçeşme İ.O., İstiklal İ.O., Moymul İ.O., Yıldırım Beyazıt İ.O., Ressam Abdullah Taktak İ.O., Bağlık İ.O., Nazmi Sarı İ.O., Tunçbilek İ.O., Maden İ.O., Tunçbilek Atatürk İ.O., Aliköy İ.O., Ayvalı İ.O., Çobanköy İ.O., Demirbilek İ.O., Derecik İ.O., Gürağaç İ.O., Mehmet Can Yazıcı İ.O., Tepecik İ.O., Hayme Ana Anaokulu için birer hizmetli alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber