MEB, 900 öğrenci kapasiteli okula öğretmen atamayı unuttu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Eylül 2009 08:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kocaeli'nin yeni ilçelerinden Darıca'da bir fabrikanın yaptırdığı 34 derslikli ve 900 öğrenci kapasiteli ilköğretim okuluna 900 öğrencinin kayıt yaptırmasına rağmen, okula öğretmen ataması yapılmadığı ortaya çıktı

Dün çocuklarıyla birlikte okula giden veliler ve öğrenciler içeri alınmazken, ilçe Milli Eğitim Müdürü de açıklama yapmadı.

Darıca'da Sarkuysan A.Ş.'nin yaptırdığı 34 derslikli ilköğretim okuluna bu öğretim dönemi için başka okullardan da nakillerle birlikte 900 öğrencinin kaydı yapıldı. Perşembe gününden beri okullarına girmeye çalışan öğrenciler dün de velileriyle birlikte okula geldi. Velilere, okula öğretmen ataması yapılmadığı belirtilerek ayrıntılı bilgi verilmezken öğrenci ve veliler içeriye alınmadı.

Okul görevlilerinin kapıları kilitlemesi üzerine ne yapacağını şaşıran veliler çocuklarının kayıtlarını Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yönlendirmesi ve semte göre en yakın okula kayıt sistemine uygun olarak yaptırdıklarını kaydetti. Darıca Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber