Bakanlar Kurulu toplantısı'ndan tezkerenin uzatılması istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2009 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tezkere 1 yıl daha uzuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Yeni Bina'daki toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası bir açıklama yapıyor.

İşte Çiçek'in açıklamasından satır başları:

- Bakanlar Kurulu olarak sınır ötesi operasyonlara izin veren tezkerenin1 yıl daha uzatılmasını benimsedik.

- Tasarı TBMM'ye gönderildi.

- Bundan böyle cumhurbaşkanının halkla seçilmesiyle ilgili uyum yasasının çıkması gerekiyor. Bununla ilgili Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı bir tasarı var bu görüşüldü ve benimsendi. Bunu TBMM'ye sevk etmiş olacağız. Uyum yasasından doğan bir eksiklik giderilmiş olacak.

- Bunlarla ilgili alternatif cezalara gitme imkanı olacaktır. Ceza infaz yasamızda değişik infaz şekilleri var, bir çok alternatif imkanlar var. Bu kanunla birlikte yürürlüğe girmiştir. Çocuklar lehine önemli düzenlemeler içeren bu değişiklikleri de biz Bakanlar Kurulu'nda karara bağladık.

- İnsan kaçakçılığı maalesef trajik bir durumdur. Bir kısım insanlar geçim derdiyle bir maceraya atılıyor. Mevzuat açısından daha caydırıcı olması için cezalar getiriyoruz.

- Bir başka konu AİHM kararlarının gereğinin yapılmasıyla ilgili bir durum var. Biz uyum yasaları kapsamında AİHM'den Türkiye aleyhine karar alınmış davalarla ilgili, yeniden yargılanmayı kabul ettik.

- Bunların da yeniden yargılanmasına imkan veren yeni bir hukuki düzen getiriliyor. İnsan hakları açısından mahkeme kararlarının süratle yerine getirilmesi mümkün olacak.

- Bugün ayrıca AB ile ilgili olarak Sayın Bağış Bakanlar Kurulu'na bilgi vermiştir. AB'de Hukuk başkanlığı diye bir başkanlık kurulmuştur. Bunu önemsiyoruz.

- Sayın Başbakan'ın ABD seyahati var. Bunlarla ilgili de değerlendirmeler yapıldı.


Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 11.40'ta başladı.

Başbakanlık Yeni Bina'daki toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sınır ötesi harekat izni veren tezkere ve 'demokratik açılım' konusunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi bekleniyor.

Erdoğan, ABD'de basın mensuplarının sorusu üzerine, ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında tezkerenin Meclis'e sevk edileceğini ifade etmişti.

Başbakan Erdoğan'ın, Bakanlar Kurulu'nda ABD'ye yaptığı ziyaretle ilgili izlenimlerini de aktarması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber