Hizmetli, ömür boyu hizmetli olarak mı kalacak?

8 Haziran 2009 tarihinde yapmış olduğumuz haberde doktora yapan bir hizmetliye ilişkin bir sendikanın açıklamasına yer vermiştik. 7 Ağustos 2009 tarihinde yayımlamış olduğumuz haberde ise "Sendikal Gelişmeler Doğrultusunda Alınacak Önlemler" başlıklı Başbakanlık Genelgesi atıfla kurumların görevde yükselme sınavı açmasının zorunlu olduğu durumları açıklamaya çalışmıştık. İşte bu çerçevede yardımcı hizmetler sınıfında çalışan ve sesleri hiç duyulmayan memurlar.net forumu bölümü ziyaretçilerinin taleplerini gündeme taşıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ekim 2009 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde Kamu Kurumlarında çalışan Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki elemanların talepleri:

1-Türkiye Genelinde hizmetli kadrosunda (YHS) çalışan üniversite ve lise mezunu olan ya da eğitimi devam eden elemanlar var.

2-Hizmetli kadrolarında Görevde Yükselme Sınavları nadiren açılıyor.

3-Bir kısmı üniversite mezunu olarak göreve başlamış ya da görevi sırasında bir ya da birden fazla fakülteyi bitirerek diplomalarını almışlardır. Halen kurumlarında ayak işleri yapmak zorunda kaldıklarını ve terfi hakkını hala elde edemediklerini ve Lise mezunu olarak göreve başlayan memurlara dahi VHKİ sıfatı verilirken kendilerinin hala, çay demlemekte, masa temizlemekte ve yerleri silmekte olduklarını ifade ederek kimisinin 5 yıldır kimisinin ise çok daha uzun süredir bu durumda bulunduğunu, artık görevde yükselme sınavına tabi olarak terfi etmek istediklerini belirtiyorlar.

4-Kendilerinin kaderlerine terk edilmiş olduklarını ve yapılacak olan görevde yükselme sınavı yönetmeliğinin yeniden düzenlenmesini ve sınavın periyodik olarak tekrarlanması gerektiğini belirterek, eğitimlerinin ve kıdemlerinin hakkının verilmesini talep ediyorlar.

5-Her bir kurum görevde yükselme yönetmeliğini kendi bünyesinde düzenlediği için ülke genelinde bir belirsizlik var ve ayrı ayrı kurumlarda çalışan personel de dolayısıyla farklı kurallara tabi olarak ve farklı zaman aralıklarını bekleyerek sınav yoluyla terfi edebiliyorlar. Yönetmeliklerdeki farklılıklar nedeniyle kimi personelin yüksek okul mezunu olması şartı aranırken bazı kurumlarda ise bu şart aranmamaktadır. Bir an önce konu üzerinde çalışılarak ülke genelindeki tüm kamu kurumlarının yönetmelikleri masaya yatırılmalı ve problemler adil bir çözüme kavuşturulmalıdır.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1-Ülke genelinde görevde yükselme esaslarını düzenleyen tek bir yönetmelik olmalı

2-Buna bağlı olarak farklı unvanlar için gereken istisnai koşullar da aynı yönetmelik bünyesinde belirlenmiş olmalıdır.

3-Bu uygulama kurumlar arasındaki haksızlığı giderecek ve aynı unvanı taşıyan insanların eş zamanlı olarak ve eşit koşullarda terfi edebilme olanağını kazanmasını sağlayacaktır. Belirsizlik ve karmaşa, pek çok yazışma, kırtasiye masrafı ortadan kalkacak ve insanlar sınav tarihinin belirli ve net olması dolayısıyla hedeflerini daha açık olarak görebileceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber