Pisuvarlar kaldırıldı, 9 bin TL devlete kaldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2009 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü'nün bulunduğu 8 katlı binanın her katındaki pisuvarlar kaldırıldı. Pisuvarların olduğu Mayıs-Haziran ayında 11 bin 970 TL tutarındaki su faturası, pisuvarlar çıkarıldıktan sonra Temmuz-Ağustos ayında bin 763 TL'ye düşerek 9 bin TL devletin kasasına girdi.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesindeki Tapu Sicil ve Kadastro Müdürlüğü'nün bulunduğu 8 katlı binanın her katındaki tuvaletlerin pisuvarları dine uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırıldığını ileri sürüldü. Bina Sorumlusu olan Seyhan Tapu Kadastro Müdürü Cumali Yakar ve Çukurova 1. Bölge Tapu Sicil Müdürü Hasan Basri Ekşiler pisuvarların kendi talimatları ve tasarruf gerekçesiyle kaldırılarak depoya alındığını bildirdi. Haziran ayından bu yana kurumda tasarruf yaptıklarını söyleyen Bina Sorumlusu ve Seyhan

Tapu Kadastro Müdürü Cumali Yakar, "Pisuvarların kaldırılmasının dinle ilgisi yok. İsteyen ihtiyacını nasıl karşılıyorsa karşılasın. Bizim tek derdimiz tasarruf" diye konuştu.

Pisuvarlar kaldırılmadan önce kurumda çalışan 120 personele sürekli uyarılarda bulunduğunu söyleyen Yakar, kimsenin buna aldırış etmediğini savundu. Kuruma günde yaklaşık 3 bin kişinin hizmet almaya geldiğini kaydeden Yakar, çok fazla su kaybı yaşandığını, çok yüksek miktarlarda su faturasının geldiğini bildirdi. Önlem alamadıkları için böyle bir uygulamaya geçtiklerini belirten Yakar şöyle konuştu:

"Haziran ayında bu uygulamaya geçtik. O dönemde aylık 11 bin lira olan su faturası, tasarrufun ardından bin 700 liraya kadar düştü. 25 bin ton olan aylık su tüketimi 4 bin tona geriledi. Yıllık 134 bin lira olan su masrafımız 24-25 liraya düşecek. Genel müdürlük yüksek olan faturalarımız için ödenek çıkartamıyordu. Hala 140 bin lira su borcumuz bulunuyor. Bu uygulamanın dinle ilgisi yok. Tasarruf için her yolu denedik ama sonuç alamayınca bu uygulamaya karar verdik. Biz dindar değiliz. Bu tasarrufu başka

türlü değerlendiremezsiniz. Toplamda 24 pisuvar kaldırıldı, depoya konuldu."

Yakar, pisuvarların kaldırılmasıyla birlikte ayda bin 437 ton olan su kullanımının, pisuvarların çıkmasıyla birlikte 229 tona düştüğünü, ayrıca tasarrufun sadece suyu kapsamadığını, elektrikte de tasarrufa gittiklerini söyledi. Yakar, binaya taşındıklarından itibaren ASKİ'ye 134 bin TL borçları olduğunu bunun için tasarrufa gittiklerini belirterek, "Bizim amacımız milletin parası milletin cebinde kalsın. Devletin parası boşa gitmesin" dedi.

Yakar, pisuvarların olduğu dönemde çalışanların ve binaya gelen vatandaşların kokudan duramadığını, bir arkadaşlarının mikrop nedeniyle hastanelik olduğunu kaydetti.

Adana Valisi İlhan Atış ise, "Bu konu bir valinin demeç vereceği kadar önemli bir konu değil ama baktırıyorum" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber