Davutpaşa patlamasıyla ilgili mahkemeye sevk edilen 2 kişi serbest

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davutpaşa patlamasıyla ilgili Bakırköy Adliyesi'nde ifadeleri alınan ve tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 2 kişi serbest bırakıldı.

Davutpaşa'da 23 kişinin öldüğü 117 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili Zeytinburnu Belediyesi'nde çalışan Zabıta Müdürü Ferruz K., Ruhsat ve Yapı Denetim Müdürü Rüstem T., İma Müdürü Evket Y., İmar Müdürü Servet K. ve İmardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Hatice Küçük A., ifade vermek üzere sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi'ne geldi. Soruşturmayı yürütün Cumhuriyet Savcısı Ali Haydaroğlu tarafından sorgulanan şüphelilerden Şevket Y., Servet K. ve Hatice Küçük A., serbest bırakıldı. Ferruz K. ve Rüstem T. ise "görevi kötüye kullanarak çok sayıda insanın ölümüne neden olmak suçundan" tutukluluk istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 8. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan iki şüpheli serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapsız 2 isim, memur oldukları için konuşamayacaklarını söyledi.

Patlamadan 4 gün önce söz konusu iş yeri sahibinin ruhsat almak için Zeytinburnu Belediyesi'ne başvuruda bulunduğunu ve bu başvuruyu işleme koyduklarını belirten belediye çalışanları, kısa süre sonra olayın meydana geldiğini, herhangi bir kabahatlerinin bulunmadığını anlattıkları öğrenildi.


İstanbul Davutpaşa'da bir havaifişek atölyesinde 22 kişinin ölümüne neden olan patlamaya ilişkin soruşturmada 5 kamu görevlisi sorgulandı. 3 kişi serbest bırakılırken, 2 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Davutpaşa'da geçen yıl bir havaifişek atölyesinde meydana gelen, 22 kişinin ölümü ve 117 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili yürütülen soruşturmada Bakırköy Cumhuriyet Savcısı, Zeytinburnu Belediyesi'nde görevli 5 kamu görevlisini sorguladı.

Sorgunun ardından 3 kişi serbest bırakılırken, 2 kişi ise "görevi ihmal" suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İki kamu görevlisinin mahkemedeki sorgusu sürüyor.

Davutpaşa Çiftehavuzlar Caddesi'ndeki 4 katlı iş merkezinde 31 Ocak 2008'de meydana gelen patlamada, 22 kişi hayatını kaybetmiş, 117 kişi de yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber