Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi gözaltına alındı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2009 19:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in de aralarında bulunduğu 12 kentte, kamu kurumlarındaki yemek, güvenlik ve temizlik ihalelerinde usulsuzlük yapıldığı gerekçesiyle gerçekleştirilen Karantina 1 operasyonunda Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. İ.A.'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Prof.Dr. İ.A.'nın, yarın sabah saatlerinde diğer şüphelilerle birlikte adliyeye sevkedileceği bildirildi.

Geçen Mayıs ayında bazı firmaların çeşitli illerde girdikleri ihalelerde yolsuzluk yaptığına yönelik ihbar alması üzerine harekete geçen Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 ili kapsayan Karantina adıyla operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında ise, aralarında kamu kurumlarında memur olarak görev yapan 13 kişi ve Buca Belediyesi eski Meclis üyeleri Z.A. ve A.L.'nin de bulunduğu 54 kişi gözaltına alınmıştı. 43'ü tutuklu 54 sanık hakkında dava açıldı.

İlk operasyonda ele geçirilen belgelerden elde edilen bilgiler ve şüphelilerin verdiği ifadeler doğrultusunda devam eden ikinci soruşturmada yaklaşık dört ay sürdü. Polisin teknik ve fiziki takibinin ardından bu kez İzmir başta olmak üzere 12 ili kapsayan operasyonda, aralarında Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı C.E. ve Temizlik İşleri Eski Müdürü İ.B.'nin de bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

İlkinin devamı niteliğinde olduğu için ?Karantina 1' adı verilen operasyon kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. İ.A. da gözaltına alındı. Prof.Dr. İ.A.'nın, hastanenin gerçekleştirdiği çeşitli ihalelerine fesat karıştırdığı, bazı firmalara verilmesini sağladığı ileri sürüldü.

Prof.Dr. İ.A. ile birlikte gözaltındaki zanlıların, yarın, sabah saatlerinde adliyeye sevkedileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber