Lise birincilerine, Kıbrıs'ta bedava eğitim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KKTC'deki Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), bu yıl açıkta kalan bin 468 lise birincisine ücretsiz eğitim imkanı sunuyor.

YDÜ Kayseri Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamada, YDÜ'nün, üniversiteli olma şansını ek kontenjanla yakalamak isteyen öğrencilere önemli bir fırsat sunduğu, bu yıl açıkta kalan bin 468 lise birincisine ücretsiz eğitim imkanı tanıdığı bildirildi.

Üniversitenin Atatürk Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi ile Turizm ve Otelcilik Yüksek Okuluna ek kontenjanla yerleşen lise birincilerinin hazırlık sınıfı dahil ücretsiz eğ itim görebileceği ifade edildi.

Üniversitenin ek kontenjanla yerleşecek diğer öğrenciler için de yarı burs tahsis ettiği bildirilen açıklamada, yarı burs kontenjanı bulunan okulların Denizcilik, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ile İletişim fakülteleri, Denizcilik Meslek Yüksekokulu ile Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulu olduğu kaydedildi.

Yarı burslu kontenjanından yerleştirilecek öğrenciler için yıllık öğrenim ücretinin 2 bin 800 avro olacağı bildirildi.

YDÜ'nün 15 fakülte ve 4 yüksekokula bağlı 65'ten fazla bö lümle büyümesini sürdürdüğü, her yıl 5 binin üzerinde yeni öğrenciye eğitim imkanı sunabilecek kapasiteye sahip olduğu, öğrenci sayısının 18 bin 600'e ulaştığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber