Maaş promosyonunu Cumhuriyet mitingleri için harcamış

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sayıştay, Ergenekon davası kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilen eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran hakkında soruşturma başlattı. Yurtkuran'ın rektörlük yaptığı döneme ait hesap ve ihaleleri mercek altına alan Sayıştay denetçileri, banka promosyonları, otopark, yemek ve servis ihaleleri konusunda yolsuzluk yapıldığını ve bazı firmaların kollandığını tespit etti.

Denetçilerin tespitlerine göre personelin maaşlarının yatırıldığı banka promosyonundan elde edilen 6 milyon TL'den geriye 40 bin TL kaldı. Personele dağıtılmayan bu paranın bir kısmı 2007 yılındaki Cumhuriyet mitinglerine harcanmış. Yurtkuran yönetimi, mitingler için kiralanan otobüsler için ilgili firmaya 681 bin TL aktarmış. Ayrıca Üniversite Güçlendirme Vakfı'na da ödeme yapılmış.

Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasında Bademli'deki villasında gözaltına alınan Yurtkuran, daha önce de üniversiteye bağlı hastanedeki temizlik ihalesinde devleti 31,7 milyon TL zarara uğratmak ve personel sayısını gereksiz yere 3 kat artırmakla suçlanmıştı. Ancak dönemin YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Yurtkuran hakkında soruşturma açılmasına izin vermemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber