Kaymakam okul müdürlerine 'etek giydirmekle' tehdit etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2009 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçedeki eğitim başarısızın düşüklüğünden yakınan Kaymakam okul müdürlerine 'etek giydikmekle' tehdit etti.

Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Sami Özdemir, Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş'ın, ilçede düzenlenen bir toplantıda, eğitim başarısındaki düşme nedeniyle erkek okul müdürlerine etek, kadın okul müdürlerine de pantolon giydireceğini söylediğini iddia ederek "Kimse makam ve gücünü kullanarak eğitim çalışanlarına hakaret etme hakkına sahip değil" dedi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayındır'da 9 Ekimde düzenlenen Halk Eğitim Koordinasyon Kurulu toplantısının Kaymakam Aktaş başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Toplantıya katılan sendika temsilcisinin toplantıyla ilgili kendini aradığını ifade eden Özdemir, şunları söyledi: "Toplantıda gündem dışı söz alan Kaymakam Aktaş, ilçede eğitimin seviyesinin düştüğünü, başarıda azalma olduğunu söylemiş. 'Başarısızlık nedeniyle erkek okul müdürlerine etek, kadın okul müdürlerine pantolon giydireceğim' demiş.

Temsilcimizin tepki göstermesi üzerine de toplantıyı kapatmış. Kimse makam ve gücünü kullanarak eğitim çalışanlarına hakaret etme hakkına sahip değil. Varsa yanlışlık gerekli inceleme ve soruşturmanın ardından ceza verilir. O kadar bürokratın içinde okul müdürlerini rencide etmesi doğru değil. Kaymakam ile ben de görüştüm ve ifadesinin doğru olmadığını söyledim. En kısa zamanda okul müdürleriyle bir toplantı yapıp, özür dilemeli. Aksi takdirde hukuki süreç başlatacağız."

KAYMAKAM AKTAŞ

Kaymakam Aktaş ise göreve başladığı günden bu yana eğitim faaliyetleriyle yakından ilgilendiğini, eğitimde önemli başarılar elde ettiklerini söyledi. Bu yıl 6. ve 7. sınıflar için yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda ilçenin başarısında düşüş olduğunun belirlendiğini dile getiren Aktaş, şöyle konuştu: "Toplantıda bu konuyu konuştuk. Bu kadar gayretli çalışmalara rağmen, istenen başarının gösterilememesinin bizi üzdüğünü anlattım. Meselenin önemine dikkati çekmek için 'Başarı sağlanması için gerekirse etek giymeyi konuşuruz' dedim. Bu esprili bir ifadeydi. Eğitime verilen öneme dikkati çekmek için söylenen bir ifadeydi. Şeklen bile olsa 'Etek giydireceğim' demedim. Böyle bir şey olabilir mi? Görevim boyunca ömrümü eğitime adadım. Çalışmaya devam edeceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber