Bayındır Kaymakamı Aktaş'dan ?etek giydirme' açıklaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Ekim 2009 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde düzenlenen Halk Eğitim Koordinasyon Toplantısı'nda, ?erkekler etek, bayanlar da pantolonla gelsin? sözleri tepkiye neden olan Kaymakam Alaattin Aktaş, ?Başarıya dikkat çekmek için espiri yaptım, istismar ettiler, üzgünüm? dedi.

Geçen 9 Ekim Cuma günü basına kapalı yapılan toplantıda, ilçede eğitimdeki başarısız sonuçlar nedeniyle okul müdürlerine yönelik olarak ?erkekler etek, bayanlar da pantolonla gelsin? diyen Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş'ın sözleri eğitimcilerden tepki gördü. Toplantıda konuşulanlar ve tepkiler basına da yansıdı.

Kaymakam Aktaş, DHA'ya yaptığı açıklamada, geçen haftaki Halk Eğitim Koordinasyon Toplantısı'nda, yapılan çalışmaların değerlendirildiğini belirtti. Aktaş, ?Bayındır'da 2006-2007 öğretim yılında OKS sınavında giren 100 çocuktan ancak 38'i kazanabildi. Buna gerçekten üzüldüm. Günah bu çocuklarımıza dedim. Geldiğim 13-14 bin nüfuslu Aydın'ın Buharkent ilçesi bile buradan ilerideydi. Bayındır'daki başarısızlığı görünce üzüldüm. İzmir'in göz bebeği bir ilçede 100 çocuktan 38'i sınavı kazanabiliyor. Bunu kabul edemezdik. Bir proje geliştirdik, 100'ün üzerinde öğretmen görevlendirdim. İkinci yıl başarı yüzde 43'e ve 2008-2009 öğretim yılında yüzde 54'e çıktı. Bayındır'a geldiğimizde üniversite sınavlarında gördüğümüz manzara yürekler acısıydı. 2006-2007 Öğretim yılında 95 çocuktan sadece 1'i dört yıllık üniversiteyi kazanmıştı. Geçen öğretim yılında seviye belirleme sınavları yapıldı. Maalesef 6 ve 7'nci sınıflar için yapılan sınavlarda 30 ilçe arasında 30'uncu olduk. Çok üzüldüm buna. Bu kadar çalışıyoruz. Bu kadar çaba gösteriyoruz, sonuç güzel değil. Öğretmenlerle, müdürlerle, velilerle, rehber öğretmenlerle toplantı yaptım. Bu durumları Halk Eğitim Planlama toplantısında uzun uzun anlattım? dedi.

Geçen 9 Ekim Cuma günü yapılan Halk Eğitim Koordinasyon Toplantısı'nda bir espiri yaptığını kaydeden Aktaş, şöyle konuştu: ?Toplantının sonuna doğru espri olsun diye dedim ki, ?En yakın zaman da müdürler toplantısı yapalım. Arkadaşlar hazırlıklı gelsin, erkekler etekle gelsin, bayanlar pantolonla gelsin. Bir tane de benim için hazırlık yapılsın.' Şaka, espri olarak bunu konuştum. Eğitimin başarısını yükseltmek için, eğitime dikkat çekmek için espri yaptım. ?Etek giyip giymeyeceğimizi orada kararlaştıralım. Eğer ben başarısızsam benim de etek giymemi orada konuşalım' dedim. Ama asla ben ?giydireceğim' diye bir şey söylemedim. Burada böyle bir espri ile konunun önemine dikkat çekmek adına böyle bir şey söyledim. Hiçbir arkadaşımı eleştirmiyorum. Arkadaşlarımla iyi çalıştım. Ciddi başarılar elde ettik. Bize katkı veren bütün öğretmen ve müdür arkadaşlarıma ve öğrencilere, bu işe destek veren herkese teşekkür ediyorum. Tekrar ediyorum, dikkat çekmek için yapılan bir espriydi, ciddi bir şey yok. Kaymakam'ın en önemli görevi lokomotif olmak, önder olmak, lider olmaktır. Önder, lider olamıyorsak bu bizim eksikliğimizdir. Bayındır'ın başarısızlığı varsa açık ve net söylüyorum, bu benim başarısızlığımdır. Başarıya dikkat çekmek için espri yaptım bunu istismar ettiler, üzgünüm.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber