Antalya Kumluca'da sel: İki okulda eğitime ara verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2009 14:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaşanan selde can kaybı olmadığını açıkladı. Yüksel, iki okulda eğitime ara verildiğini açıklarken tarım ve yerleşim alanlarınının yağıştan etkilendiğini duyurdu.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaşanan selde can kaybı olmadığını, tarım ve yerleşim alanlarının yağıştan etkilendiğini söyledi.

Kumluca'da yaşanan sel dolayısıyla bölgeye giden ve incelemelerde bulunan Vali Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam Balkanlar'dan ve Orta Avrupa'dan gelen, Antalya'nın batı ilçelerini etkileyen yağışın, özellikle Kumluca ilçesinde hasara yol açtığını belirtti. Kumluca'da bir gecede takriben metrekareye 130.8 kilogram yağış düştüğünü, bölgede saatteki hızı 55 kilometreye ulaşan fırtına oluştuğunu vurgulayan Vali Yüksel, şunları söyledi:

''Yağış nedeniyle Beşikçi köyünde ve Beykonak beldesinde, selin getirdiği ağaç dallarının köprü ağzını tıkaması sonucu Beşikçi'de 50, Beykonak'ta 80 civarında evin birinci katlarını su bastı. Yaklaşık 3 bin dekar tarım alanındaki 500 civarında sera hasar gördü.

Olympos'ta pansiyonların bir bölümünün giriş katlarını sular bastı. Yaklaşık 20 araç, yağmur suları nedeniyle dere yataklarına sürüklendi.''

Antalya-Kumluca arasındaki kara yolunda, üç noktada ulaşımda zaman zaman kesilmeler olduğuna da işaret eden Vali Yüksel, Karayolları ekiplerinin çalışmaları sonucu bölgede ulaşımın sağlandığını belirtti.

İlgili tüm kurum ve kuruluşlar ile özel idareye ait iş makinelerinin bölgede çalıştığını vurgulayan Vali Yüksel, ''Can kaybı yok. Tarım alanları ile yerleşim alanları yağıştan etkilendi. Tarım ve Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkilileri bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı'' dedi.

-İKİ OKULDA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ-

Vali Yüksel, Beykonak 80. Yıl İlköğretim Okulu ile Sevim Öner İlköğretim Okulu'nun birinci katlarını su bastığı için Kaymakamlık tarafından bu okullarda eğitime bir gün ara verildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber