KEY çetesi çökertildi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternette yayınlanan KEY listelerindeki TC kimlik numaraları üzerinden sahte kimlik üreterek yüzlerce kişi adına kredi kartı çıkartan dolandırıcılık çetesi bilişim polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Çetenin sahte kimlik kartı çıkardığı kişilerin anne kızlık soyadlarını ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde görevli iki memurdan aldıkları belirlendi. Rasim A. ve Selver K. isimli iki memur ile birlikte 18 zanlı gözaltına alındı. Çete lideri olan Aytaç ve Ufuk Ö. kardeşlerin 2007 yılında yine sahte kredi kartı suçundan tutuklarak cezaevine gönderildikleri, bir yıl yattıktan sonra tahliye oldukları öğrenildi.

5 İLDE YÜZYERCE KİŞİ DOLANDIRMIŞLAR

Yüzlerce kişinin ?Adımıza kredi çıkartılmış' şikayetiyle 5 ilde savcılıklarına başvurması üzerine Ankara Bilişim Suçları Büro Amirliği tarafından başlatılan ?Sahte Yüz' adlı planlı operasyonda toplam 18 kişi gözaltına alındı. Çete lideri Aytaç Ö., Ufuk Ö., Orhan K. ve 13 adamıyla birlikte Rasim A. ve Selver K. isimli Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'nde çalışan iki memur gözaltına alındı. 18 zanlı adliyeye sevk edildi ? ZAFER KÜTÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber