Sınavı kazanmasına rağmen dört yıldır öğretim görevlisi olamadı

Haber Giriş : 22 Ocak 2005 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından açılan öğretim görevlisi sınavını kazanmasını rağmen 4 yıldır üniversiteye alınmayan Tunay Alkan mücadeleyi bırakmıyor.

Geçen 4 yıl süre içinde Mersin Milli Eğitim müdür yardımcılığına yükselen Alkan, hukuk mücadelesine devam edeceğini söyledi. 21 Aralık 2001 tarihinde MEÜ tarafından açılan öğretim görevlisi sınavını kazanmasına rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü'nden muvafakat verilmediği için Mersin Üniversitesi tarafından göreve başlatılmadığını belirten Alkan, muvafakatını almak için verdiği mücadeleyi kazanarak üniversiteye başvurmasına rağmen yine gerekçe gösterilmeden göreve başlatılmadığını kaydetti. 2001 yılının sonunda endüstriyel elektronik bölümüne öğretim görevlisi olarak girmek için açılan sınavı kazanan Tunay Alkan, 3 yıldır hukuk mücadelesini sürdürürken, bu süre zarfında Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görevine başladı. Alkan, hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceğini vurgulayarak, Mersin Üniversitesi'ne mahkemeye verdiğini söyledi. Mersin Üniversitesi'nin kazandığı Akademik sınav sonucu olarak 21 Aralık 2001 tarih ve 13049 sayılı yazı ile muvafakatini Milli Eğitim Bakanlığı'ndan istendiğini hatırlatan Alkan,?Bu aşamada Mersin Üniversitesi rektörlüğü, Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki bir takım bürokratik engelleme ya da anlaşmazlıklar sonucunda muvafakat işlemlerim geciktirildi. Hatta dava konusu oldu. Anlaşmazlık konusu işlemlerle ilgili dava neticesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, 13 Temmuz 2004 tarih ve 3868?56992 sayılı onayı ile, tarafıma muvafakat verdi. Ancak davalı daire, hiçbir gerekçe göstermeden 23 Temmuz 2004 tarih ve 7032?8279 sayılı yazısı ile Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne atamamın yapılmayacağını bildirdi.? dedi.

Mersin Üniversitesi'nin muvafakat sürecindeki mağduriyetini ve hukuki mücadelesini göz önüne almadığını belirten Alkan, üniversitenin kazanılmış hakkını hiçe sayarak işlem yaptığı görüşünü savundu. Alkan,?Kurumca yapılan bu uygulamanın hiçbir yasal dayanağı ve mantıksal izahı yoktur. Yapılan işlem kamu yararı gözetilerek yapılmamıştır. Üniversitelere, personel kadrosu, Maliye Bakanlığı'ndan verilir ve muvafakat işlemleri devam ettiği müddetçe de kadro bekletilir. Dolayısıyla Mersin Üniversitesi muvafakat işlemlerinin sonucunu beklemeden yerime başka birini öğretim görevlisi olarak aldı. Bu konuda hukuk mücadelem sonuna kadar devam edecektir.? dedi.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Mersin Üniversitesi yetkilileri ise, Alkan'ın muvakatını alamadığı için üniversiteye giremediğini belirterek, muvafatını almasına rağmen neden alınmadığı yönünde bir açıklama yapmadı. Yetkililer, ?Konu mahkemeye intikal etmiş bir konu. Mahkeme sonucuna göre hareket edilir.? dediler.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber