Emeklilerle ilgili çalışma yılbaşından önce tamamlanacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2009 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, emekliler arasında ücret farklarının giderilmesine yönelik başlatılan çalışmanın yılbaşından önce tamamlanacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Düzce Valiliği'ni ziyaret etti. Düzce Üniversitesi Sosyal Güvenlik Programı'nın açılış törenine katılmak üzere Düzce'ye gelen Dinçer, Vali Bülent Kılınç, Milletvekilleri Celal Erbay, Metin Kaşıkoğlu, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve AK Partili yöneticiler tarafından karşılandı.

Emekliler arasındaki ücret farklılığından doğan haksızlığın giderilmesine yönelik yürütülen çalışma hakkında bilgi veren Dinçer, özellikle basın organlarında yer alan ve emekli maaşlarının artış oranları ve miktarları ile ilgili hesaplamaların yapıldığı haberlerin tahmin ve varsayımdan ibaret olduğunu söyledi. Bu tür haberlerin doğru olmadığını ve emeklilerin gerçekçi olmayan bir takım beklentilere sevk edildiğini ifade eden Dinçer, şöyle konuştu:

"Gazetelerimizde, emekli maaşlarının artış oranları veya miktarları ile ilgili bir takım hesaplar yapılıyor. Tabii bu hesaplamaları gazeteci arkadaşlar kendi tahminleri veya bir takım varsayımlar üzerinden yapıyor. Biz emeklilerimizin içerisinde bulundukları durumu biliyoruz. Onların varsa mağduriyetlerini gidermek üzere çaba sarf ediyoruz. Özellikle sistem içerisinde bir takım dengesizlik ve adaletsizlikler varsa bunun için ne yapabileceğimize dair araştırma yapıyoruz. Ama bu konuda, bu yapılan hesapların doğru olmadığını ve bizden kaynaklanmadığını bilmenizi istiyoruz. Çünkü bu yapılan hesaplarla ilgili emeklilerimizin gerçekçi olmayan beklentilerine sevk edilmelerini doğru bulmuyoruz."

Popülist davranmadan gerçekleri göz önüne alarak bu çalışmayı yürüttüklerini belirten Dinçer, şunları söyledi: "Biz bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmada sorunlarımızı göreceğiz. Gerçekçi bir şekilde hesap yapacağız ve bu konuda popülist davranmayacağız. Siz de biliyorsunuz. Biz aslında bundan birkaç ay önce orta vadeli programımızı açıkladık. Orta vadeli programımızda bu ülkenin önümüzdeki üç yıllık süreç içerisinde nasıl bir iktisadi perspektif ile yaşayacağını, bu konudaki harcamalarımızı hangi yaklaşımda ele alacağımızı beyan ettik ve toplumla paylaştık. Daha da önemlisi bir kriz sürecinden geçiyoruz. Bu süreç içerisinde insanlarımızın hayal kırıklığına uğramasını ve bu alanda beklentilerinin gerçekleşmemesi halinde duygusal olarak zedelenmelerini arzu etmiyoruz. Sorun üzerinde çalışıyoruz. Kaynaklarımızla sorunumuz arasında irtibat kuracağız ve yapabileceğimiz şey ne ise onu yapacağız. Yılbaşından önce bunun tamamlanması lazım."

Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce El Sanatları Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan ahşap bir eşyayı, Bakan Ömer Dinçer'e hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber