Zonguldak Belediyesi'ne ihale soruşturması

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2009 14:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ZONGULDAK Belediyesi'nin 10 gün önce gerçekleştirdiği toplu taşıma ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Polis, ihaleyle ilgili evraklara el koyarken, Belediye Başkanı CHP'li İsmail Eşref, ihalede usulsüzlük olmadığını söyledi.

Zonguldak Belediyesi'nin, geçen 8 Ekim'de yaptığı 19 mahallenin toplu taşıma ihalesine 8 firma girdi. İhaleyi, 1 milyon 370 bin TL ile en yüksek teklifi veren Hilal Sosyal Hizmetler Sportif Faaliyetler Nakliye Turizm Ticaret Limited Şirketi kazandı.

Cumhuriyet Savcılığı, ihaleden 10 gün sonra yapılan yolsuzluk ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Polis, dün akşam saatlerinde ihaleyle ilgili evraklara incelenmek üzere el koydu.

İhbarı, ihaleyi kaybeden ARN şirketinin yaptığını belirten Belediye Başkanı İsmail Eşref, geçici bedelinin iki katına ihale gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

?İhale toplam 3 grup olarak 19 mahalleyi kapsayacak şekilde 666 bin TL muhammen bedelle yapıldı. Kocaeli'nden katılan firma, 1 milyon 370 bin TL ile en yüksek teklifi vererek ihaleyi almaya hak kazandı. Muhammen bedelin iki katına ihale gerçekleştirdik. Şikayette bulunan ARN şirketi ise 817 bin TL teklif verdi. İhalede hiçbir usulsüzlük olmamıştır. İhaleyi kazanan firma bütün şartları yerine getirmiştir. Şikayet gerekçesi olarak gösterilen tüm evraklar tam olarak bizde mevcut. Bu amaç yersiz ve kasıtlıdır. Kastın bir bölümü ihaleyi kaybetmek, ikincisi siyasidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber