Başörtülü öğrenci Çanakkale'ye götürülmedi iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ekim 2009 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen Çanakkale gezisine katılmak isteyen Fethiye İmam Hatip Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Cemile Büşra Pirci'nin, başörtülü olduğu gerekçisiyle otobüsten indirildiği ileri sürüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce yürütülen ?Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' kapsamında Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün sabah saat 09.00'da Çanakkale'ye gezi düzenlendi. Gezi öncesi ?mugla.meb.gov.tr' internet adresine konulması için hatıra fotoğrafı çekildi. Daha onra, otobüse binilerek, yola çıkıldı.

Otobüsün hareketinden 15 dakika sonra 17 yaşındaki Cemile Büşra Pirci, başörtülü olduğu gerekçesiyle kent çıkışındaki Kandere Mevkii'nde otobüsten indirilip, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait bir araçla Fethiye'deki ailesinin yanına gönderildiğini iddia etti.

Olayın duyulmasının ardından Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

?Bakanlığımız Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Eylül-2009 tarihli emirlerinin 20. maddesine; geziye katılan öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı kılık kıyafet yönetmeliğinin okul forması hariç diğer hükümlerine uymaları gerekmektedir denilmektedir. Adı geçen öğrencinin geziye bahsedilen yönetmeliğe aykırı kıyafetle geldiği bakanlıkça görevlendirilen rehber tarafından tespit edilmiş ve kendisine yolculuk boyunca bu kıyafetle gidebileceği, ancak programın resmi bölümlerinde kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olunacağı hatırlatılmış. Bunun üzerine öğrenci, geziye katılmak istemediğini belirterek araçtan inmiş. Araçtan inen öğrenci, ailesinin yanına bir araçla gönderilmiştir. Geziye katılacak öğrencinin seçimi ve uyacağı kurallar bakanlık emri gereğince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetiminin sorumluluğunda olup, bu yönde öğrencinin bilgilendirilmediğinin tespiti halinde okul yöneticileri hakkında gerekli işlem yapılacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber