Polis merkezlerine aile içi şiddet formu gönderilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2009 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, tüm polis merkezlerine gönderilecek "Aile İçi Şiddet Kayıt Formu" ile aile içi şiddet konusunda gerekli analizlerin yapılabilmesi, şiddet mağdurlarına destek veren başka kurum ve kuruluşlarla ilişkilerin düzenli yürütülmesi ve aksaklıkların doğru bir zamanda tespit edilmesinin amaçlandığını belirtti.

İçişleri Bakanı Atalay ile Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf arasında "aile içi şiddet mağdurlarına ve mağdur çocuklarına yönelik verilen hizmetlerin kurumsal kapasitesinin arttırılması ve işbirliğinin geliştirilmesi" amacıyla protokol imzalandı.

Atalay, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, "derinlerde yaşanan ve çok üzerine gidilmemiş bir sosyal sorun olan" aile içi şiddet mağdurlarının korunması yolunda, ileri bir adım atmak için kurumsal işbirliğine gidildiğini söyledi.

Kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda şimdiye kadar 40 bin emniyet mensubuna eğitim verildiğini hatırlatan Atalay, emniyet teşkilatı olarak bu konuya özel bir önem verdiklerini söyledi. Bugün imzalanan protokolle daha somut bir adım atıldığını ifade eden Atalay, artık aile içi şiddet olaylarına ilişkin verilerin sağlıklı bir şekilde toplanacağını bildirdi.

Tüm polis merkezlerine "Aile İçi Şiddet Kayıt Formu" gönderildiğini, bu tür olaylar geldiğinde formların doldurulacağını dile getiren Atalay, "Uygulamayla gerekli analizlerin yapılabilmesi, şiddet mağdurlarına destek veren başka kurum ve kuruluşlarla ilişkilerin düzenli yürütülmesi, aksaklıkların doğru bir zamanda tespit edilmesi, diğer kurum ve kuruluşların alınması gereken önlemlerin hızlandırılması amaçlanmıştır" diye konuştu.

Güvenlik birimlerinin eğitimlerinde "sosyal sorumluluk boyutunu" ön plana aldıklarına dikkati çeken Atalay, vatandaşların sorunlarıyla daha derinlemesine ilgilenen, gerektiğinde danışmanlık yapan güvenlik birimleri oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf da protokolle aile içinde özellikle kadın ve çocuklara yönelik şiddetin farklı sektör ve disiplinlerin katıldığı çok yönlü bir mücadeleyi gerektirdiğine işaret ederek, "Protokolle mevcut işleyişteki aksaklıkların ve sorunların giderilmesi bakımından uluslararası alandaki uygulamalar değerlendirilerek ve ülkemizin mevcut kurumsal yapısı göz önünde bulundurularak 'mağdur odaklı' yeni bir uygulama modeli başlatıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber