İmza gerçek çıktı, tapu müdürü tahliye oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ekim 2009 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BEYKOZ'da, Vanda Ayaşlıesen'i yalısını zorla üzerlerine geçirdikten sonra öldürdükleri öne sürülen çetenin üyesi olduğu ve yalının sahte imza ile satışına yardım ettiği gerekçesi ile yargılanan eski Beykoz Tapu Müdürü Gülten Doğantemur, rahip Abraham Fırat, Armenak Yeznik Bahçıvanoğlu ve Sahak Saro Bahçıvanoğlu tahliye oldu.

Adli Tıp Kurumu ve Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığı'ndan mahkemeye gönderilen raporlarda yalının satış işlemlerinin yapıldığı evraklarda yer alan imzaların, çete tarafından öldürüldüğü öne sürülen Vanda Ayaşlıesen'in el ürünü olduğu belirtildi.

Çete tarafından kaçırılarak alıkonulduğunu iddia eden Vanda Ayaşlıesen'in oğlu İbrahim Ayaşlıesen İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada çete üyelerince nasıl kaçırıldığını bütün detayları ile anlattı.

Çete lideri olduğu gerekçesi ile yargılanan Çetin Acar'ın Vanda Ayaşlıesen'in yalısını almak istediğini anlatan İbrahim Ayaşlıesen şunları söyledi: ?Kendisi ile 4,5 milyon dolara anlaştık. Ancak Çetin Acar paranın yarısını verebileceğini diğer yarısının ise yurt dışından geleceğini belirterek bir kaç hafta sonra vereceğini söyledi. Daha sonra Çetin Acar beni hergün arayıp hal hatır sormaya başladı. Bizi ailesi ile tanıştarmak istediğini belirterek 'Ablam' diye tanıttığı bir kadın ve kardeşi Erkan Acar ile yalıya geldiler. Çetin Acar akşamları da eve anneme telefon edip hal hatır soruyordu. Daha sonra beni arayarak yalı çok değerli olduğu için satış işlemlerini yapacak olan Beykoz Tapu Müdürü'nün annemi görmek istediğini söyledi. Hep birlikte tapu müdürlüğüne gittik. Tapu Müdürü Gülten Doğantemur boş bir kağıdın üzerine anneme imza attırdı. Annemim kağıda attığı imza ile annemin daha önce tapuda bulunan imzalarını karşılaştırarak, ?Bravo yılar içinde imzanız hiç değişmemiş' dedi.? Çetin Acar'ın ısrarları üzerine ofisine gittiğini anlatan İbrahim Ayaşlıesen, ikram edilen ikinci bardak çayı içerken kendinden geçerek bayıldığını söyledi. 3,5 ay çeşitli illerde esaret hayatı yaşadığını ifade eden İbrahim Ayaşlıesen, camdan attığı kağıdın üzerine yazdığı notu okuyan bir vatandaşın jandarmayı araması sonucu kurtulduğunu belirtti. Anlattıklarında abartı olmadığını sözlerine ekleyen İbrahim Ayaşlıesen, "Mezardan çıktım" dedi.

Dört kişinin tahliyesine karar veren mahkeme, dosya eksikliklerinin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber