Sivas'ta 2 hemşire ve 1 personelde domuz gribi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2009 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınan hemşireden alınan numunelerde hastalığa yol açan "H1N1" virüsünün tespit edildiği bildirildi.

Domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınan, pediatri servisinde görevli hemşireden alınan numunelerin Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsünde yapılan incelemesinin tamamlandığı, sonuçların pozitif çıktığı öğrenildi.

Hastanenin enfeksiyon hastalıkları servisinde bir süre tedavi altında tutulan hemşirenin, daha sonra taburcu edildiği ve tedavisinin evinde devam ettiği belirtildi.

Antalya'da bir süre önce tatil yaptığı ve daha sonra rahatsızlandığı belirtilen hemşirenin eşinin de grip şikayetleri bulunduğu ancak domuz gribine rastlanmadığı bildirildi.

Hemşireyle birlikte aynı serviste görev yapan 2 hemşire ve 1 personelin de domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındığı öğrenildi.

Mesai arkadaşlarıyla yakın diyalog halinde olan ve gribal bazı şikayetleri bulunan bu 3 sağlık personelinden alınan numunelerin incelenmek üzere Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsüne gönderildiği belirtildi.

Bu sağlık personelinin görev yaptığı pediatri servisine 26 Ekim Pazartesi gününe kadar hasta alımı durduruldu. Hastanede domuz gribine yönelik önlemler de artırıldı. Özellikle pediatri servisi ve acil serviste tedbirlerin yoğunlaştırıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber