Grip şikayetiyle devamsızlık yapan öğrenciler takibe alıdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2009 16:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye genelindeki okullarda Domuz Gribi virüsü görülen vaka sayısının artması nedeniyle, Muğla'nın Fethiye ilçesinde okullardaki devamsızlıklar kontrol altına alındı.

Fethiye Sağlık Grup Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, grip şikayeti ile devamsızlık yapan öğrenciler en yakın sağlık birimine yönlendiriliyor.

Ülke genelinde bazı okullarda ortaya çıkan H1N1 domuz gribi virüsü Fethiye'de de bazı önlemlerin alınmasına neden oldu. Yazın 3 turist dışında şu ana kadar herhangi bir kişide domuz gribi virüsü rastlanmayan ilçede, önlemler üst seviyede sürdürülüyor. Türkiye'ye gelen domuz gribi aşısından 56 bin adet talep eden Fethiye'de özellikle okullar sıkı takip ediliyor.

Fethiye'de domuz gribi tehlikesine karşı devamsızlık yapan öğrenciler inceleniyor. Okul idareleri ile işbirliği içerisinde rahatsızlığı nedeniyle devamsızlık yapan öğrenciler teşhis edilerek gerekli kontrolleri yapılıyor. Özellikle grip şüphesi ile okula gelmeyen öğrencilerin aileleri ile irtibata geçilerek, en yakın sağlık kuruluşuna gitmeleri sağlanıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile ortak sürdürülen çalışmanın amacının, virüsün yayılmasını engellemek olduğunu kaydeden Sağlık Grup Başkanı Tunç Özcan, Fethiye'de panik yapacak bir durumun olmadığını anlattı. Şu ana kadar Fethiye'de hiç bir okulda domuz gribi vakasına rastlanılmadığının altını çizen Özcan, ailelerden, çocuklarına dikkat etmesini isterken, bu hastalığın tedavisinin normal bir şekilde yapıldığını ve kimsenin panik yapmaması gerektiğini söyledi.

FETHİYE 56 BİN AŞI TALEP ETTİ

Öte yandan, Türkiye'ye getirilen ve henüz test aşamasında olan Domuz Gribi aşıları için Fethiye de talebini yaptı. Toplam 56 bin 875 aşının Fethiye'ye gelmesi bekleniyor.

Alınan bilgilere göre, belli bir program içerisinde isteğe bağlı olarak yapılacak aşılar ilk olarak gebe kadınlar ve sağlık personeline vurulacak. Buna göre, Fethiye'de aşı yapılacak risk faktörleri şöyle sıralanıyor:

Gebe kadınlar, sağlık personeli, 6-18 ay yaş grubundaki çocuklar, 19-35 ay yaş grubundaki çocuklar, itfaiye çalışanları, ulaşım sektöründeki çalışanlar, elektrik hizmetleri personeli, diyabet hastaları, akciğer hastaları, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber