Sivas'ta Şener'e büyük ilgi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener il teşkilatının açılışını yapmak için geldiği memleketi Sivas'ta coşkuyla karşılandı. Parti otobüsü ile kent merkezine hareket eden ve yol boyunca partilileri selamlayan Şener, il binasına izdihamdan güçlükle girebildi. Eşi Berrin Şener ile birlikte gelen Şener atlı, bisikletli ve binlerce araçtan oluşan konvoya katıldı. Şener, yoğun ilgiye sık sık otobüsün mikrofonundan teşekkür ederek karşılık verdi

Benim emeklilere yaptığım zammı 20 yılda kimse veremedi

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ekenomik sorunların artık baş edilemez hale geldiğini, hükümetin ekonomide ve dış politikada büyük hatalar yaptığını öne sürdü.

Şener, AK Parti'nin icraatlarını ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, son genel seçimlerde bu nedenle aday olmadığını söyledi. 16 yıl milletvekilliği, bakanlık ve başbakan yardımcılığı görevlerinde siyaset yaptığını hatırlatan Şener, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, "Ayağa kalkacaksan hizmet için kalkacaksın." sözünü dillendirdi. Şener, kendisinin de millete hizmet etmek için parti kurduğunu, ekonomiyi düzeltmek için yollara düştüğünü kaydetti. Emeklilerin halini hatırını soran Şener, onlara yapılan maaş zamlarını eleştirdi. Şener, maliye bakanlığı ve başbakan yardımcılığı yaptığı dönemleri hatırlatarak, "20 yıldır, ben maliye bakanı ve başbakan yardımcısı olduğum dönemde verdiğim kadar emeklilere maaş artışı veren olmadı." dedi.

Şener, partisini kurduktan sonra ilk defa memleketi Sivas'a geldi. Partisinin il temsilciliği binasını hizmete açmak üzere karayoluyla gelen Şener, şehre girişinde uzun araç konvoyu eşliğinde karşılandı. Atatürk Caddesi'nde kalabalık bir topluluğa hitap eden Şener, AK Parti döneminde yapılan özelleştirmeleri hatırlattı. Buna tek başına karşı çıktığını savunan TP lideri, iptal edilen Galata Port ihalesini hatırlatıp, "Galata bölgesinde millet serbestçe dolaşıyorsa bana borçludur." diye konuştu. İktidara gelmeleri halinde milletvekili dokunulmazlığını kaldıracakları vaadinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber