Kamu-Sen üyesi bir grup KEY ödemelerini protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'na (Kamu-Sen) üye bir grup, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerini protesto etti.

Dış Ticaret Müsteşarlığı önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik Kamu-Sen üyesi, KEY ödemelerini protesto etmek için toplandı. Grup üyelerine ayrıca müsteşarlıkta bulunan bazı çalışanlar da katıldı. Grup üyeleri, "İnsaf, 16 aydır bekliyoruz", "Kandırdınız, emeğimizi yediniz" dövizleri açıp, "Mısır, gemi, yumurta KEY'imizi unutma" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, KEY ödemelerini kullanmayan 8,5 milyon hak sahibi olduğunu söyledi. Yokuş, "Tasfiye sırasında yaşanan aksaklıklar, belirsizlikler, ihmal ve karmaşa nedeniyle bugüne kadar yaklaşık 5 milyon 500 bin hak sahibine ödeme yapıldı. Geride kalan 3 milyon hak sahibi ise kayıtları bulunamadığı gerekçesiyle mağdur edildi." şeklinde konuştu.

Grup üyeleri yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Eylem sırasında alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber