Liderlerin Cumhuriyet Bayram'ı mesajları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı'nın bayram mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gül, mesajında açılım süreciyle terörle mücadeleyi birbirinden net olarak ayırdı. Gül mesajında şunlara değindi:Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Bayramı mesajında, ''Türkiye tüm farklılıklarıyla, zenginlikleriyle, değerleriyle bir bütündür.

Bu ülkede yaşayan herkes, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak eşit haklara sahiptir. Herkes gelecek korkusu olmadan, insan gibi yaşama ve kendini geliştirme hakkına sahiptir.

Türkiye, barış ve huzur ortamının pekişmesi için iyi niyetle ve sabırla gayret gösterirken, terörle mücadelesini de en güçlü ve kararlı bir şekilde devam ettirecektir'' dedi.


Başbakanın Cumhuriyet Bayramı mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kışkırtma ve tahrikler karşısında milletin birbirine daha sıkı kenetlendiği sürece şer ve nifak odaklarının amaçlarına asla ulaşamayacağını ifade etti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kışkırtma ve tahrikler karşısında milletin birbirine daha sıkı kenetlendiği sürece şer ve nifak odaklarının amaçlarına asla ulaşamayacağını ifade ederek, etnik kökeni, inancı, yaşama biçimi ne olursa olsun her vatandaşın devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve cumhuriyet değerlerine sadakatle bağlı olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin ilan edilişinin 86. yıl dönümünün aynı duygu birliği ve gururla tüm millet tarafından heyecan ve coşku içinde kutlandığını kaydetti.

Atatürk'ün ''en büyük eserim'' dediği Cumhuriyet değerleri etrafında her geçen gün daha güçlü bir şekilde kenetlenildiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu heyecan ve coşku, duygu birliğimizi daha da derinleştirdiğimizin, ortak bağlarımızı daha da güçlendirdiğimizin, milletimizin hiç bir ferdini dışarıda bırakmadan birbirimize ve Cumhuriyetimize en üst düzeyde sadakatimizin anlamlı bir tezahürüdür.

Bizi tek millet olarak; tek devlet, tek bayrak, tek vatanda birleştiren yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltiyoruz. Böylece, her zaman olduğu gibi bu anlamlı günde de, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına milletçe tek yürek olarak bir kez daha en güzel cevabı veriyoruz.

Bu duygu birliğini koruduğumuz, kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine birbirimize daha sıkı kenetlendiğimiz sürece şer ve nifak odakları asla amacına ulaşamayacaktır. Ne mutlu bize ki, etnik kökeni, inancı, yaşama biçimi ne olursa olsun her bir vatandaşımız devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve cumhuriyet değerlerine sadakatle bağlıdır.

Unutmamalıyız ki biz, en zor zamanlarında bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük bir milletiz.

Bana göre hiç şüphesiz, Cumhuriyetimizin en büyük başarısı da milletimizin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmiş olmasıdır. Milletçe barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde asla unutmayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını da yüreğimizde hissediyoruz.

Bu vesileyle bir kez daha ilan etmek istiyorum ki, birlik ve beraberliğimize kast eden şer ve nifak odaklarına karşı mücadelemiz, işte bu sağlam zemin üzerinde inanç ve kararlılıkla devam edecektir. Unutmamalıyız ki yokluk ve imkansızlıklar içinde bile umutsuzluğa kapılmayan aziz milletimiz, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü Kurtuluş Savaşını zaferle neticelendirmiştir.''

''TÜRKİYE'Yİ, MUASIR MEDENİYETLERİN ÖTESİNE TAŞIMAYA KARARLIYIZ''

Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacağını belirten Erdoğan, Türkiye'yi, muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlı olduklarını ve Cumhuriyetin kuruluş ideali olan bu hedefe bugün her zamankinden daha yakın olduğunu vurguladı. Milletin, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koyduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere, küresel ekonomik krizlere rağmen, bugün Türkiye Cumhuriyeti, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Şüphesiz bunda, son yıllarda yakalanan siyasi ve ekonomik istikrarın büyük payı vardır.

Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki bundan sonra da Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız.

Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyetimizin 86. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, aziz vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.''


Org. Başbuğ'dan 'ulusal birlik' vurgusu 2

Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, 29 Ekim dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başbuğ, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğüne ve ulusal birliğine kast eden tüm çabalar karşısındayız" derken şu mesajları verdi:Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyet'in, vatandaşlık esasına dayalı, Atatürk'ün belirlediği milliyetçilik anlayışıyla ulus-devlet yapısını sonsuza dek yaşatırken üniter-devlet yapısıyla da Türk milletinin ve yurdunun bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam edeceğini ifade etti.

Org. İlker Başbuğ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyleydi:

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları,

Varolduğu günden beri bağımsızlığına kasteden düşmanları karşısında tek yürek ve tek bilek olmuş yüce ulusumuzun Ebedi Başkomutanımız Atatürk önderliğinde giriştiği bağımsızlık mücadelesinden zaferle çıkmasının ardından kurulan Cumhuriyetimizin bugün 86'ncı yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Atatürk, halk egemenliğine dayalı bir devlet şekli olan Cumhuriyetin, Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli olduğuna inanmıştır. Bu inançla kurduğu Cumhuriyet, laik, demokratik, sosyal devlet ve hukuk devleti temelleri üzerinde bugünlere ulaşmıştır. Ulusu oluşturan tüm unsurları son derece çağdaş ve ileri bir çizgide birleştiren Atatürk, ulusal amaçların gerçekleştirilmesi yolunda gayretlerin en uyumlu ve en verimli şekilde bütünleştirilmesini sağlamıştır.

Ulusumuzun çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmasında itici güç olmasının yanında Cumhuriyet, ulus-devlet, üniter-devlet ve laik-devlet nitelikleriyle ulusal birlik içinde huzurun ve mutluluğun da güvencesidir. Bu nedenle, cumhuriyetin anlamını kavrayanlar onu yaşatmak için çalışmayı, en kutsal görev sayarlar.

Ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyet, vatandaşlık esasına dayalı Atatürk'ün belirlediği milliyetçilik anlayışıyla ulus-devlet yapısını sonsuza dek yaşatırken üniter-devlet yapısıyla da Türk milletinin ve yurdunun bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

Değerlerini tarihten, gücünü milletinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri, Edirne'den Hakkari'ye kadar vatanın her köşesinden gelen vatan evlatlarının oluşturduğu güçlü bir kadroya sahiptir. Ulusumuzun tüm katmanlarının aynı ortamda buluştuğu ve ortak değerleri paylaştığı yer olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk milletinin özüdür.

Ordu-millet özelliğiyle Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesi olan Türk Silahlı Kuvvetleri, gelişen harp silah ve araçlarıyla donanmış nitelikli personeli Atatürkçü Düşünce Sistemi ışığında çalışmalarına devam etmektedir.

Bağrından çıktığı yüce ulusunun güveninden aldığı destekle yükselen Türk Silahlı Kuvvetleri, tarihten gelen sorumluluğu ve ?Güçlü ordu, Güçlü Türkiye? bilinciyle sergilediği sağduyulu duruşuyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğüne ve ulusal birliğine kast eden tüm çabalar karşısında, daima çelikten bir duvar gibi yükselecektir.

Büyük zorluk ve fedakârlıklara katlanarak kurulan Cumhuriyeti bizlere emanet eden Ebedi Başkomutanımız Atatürk'ün, şehitlerimizin, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızın ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde bugün bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Cumhuriyeti ve onun kazanımlarını koruma uğrunda büyük bir özveri ve kararlılıkla sürdürülen mücadeleler esnasında şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyetin erdemine ve temel değerlerine yürekten bağlı olan ve Atatürkçü Düşünce Sistemi çerçevesinde hareket eden Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensuplarının ve onların kıymetli ailelerinin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.


Şahin'in Cumhuriyet Bayramı mesajı

Cumhuriyetin 86. yıl dönümü nedeniyle TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin bir kutlama mesajı yımladı. Mesajında demokrasi köklü tarihsel geçmiş ve barışı esas alan dış politika vurgusu yaptı.TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Cumhuriyetin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren Türkiye'nin, barışı esas alan dış politikasıyla, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgenin ve dünyanın parlayan yıldızı olduğunu bildirdi.

Şahin, Cumhuriyetin 86. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanınını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutladıklarını belirtti.

Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı'nın, milletin her ferdinin fedakarlıkları sonucu kazanılan büyük bir zafer olduğunu vurgulayan Şahin, ülkenin işgali karşısında halkın tek vücut olduğunu, Meclisin açılmasıyla birlikte kurtuluşa ve ardından Cumhuriyete uzanan şanlı bir yürüyüş başlatıldığını anımsattı.

Dünya tarihinde milli mücadelesini yürüterek devletini kuran, kahraman bir Meclise sahip tek ülke olmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

''Tüm bu gayretlerin sonucunda kahramanlarımız tarafından bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan edilmiştir. Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyetle yönetilen ülkemiz, 86 yıl içerisinde önemli mesafeler almıştır. Bugün sahip olduğumuz genç nüfusumuz ve güçlü alt yapımızla dünyanın 16, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisiyiz.

Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 86 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma başta olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler katetmiştir. Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren Ülkemiz, barışı esas alan dış politikasıyla, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır.''

''EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ''

Cumhuriyetin 100. yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde olmayı hedeflediklerini ve bu hedefe ulaşılacağından emin olduğunu vurgulayan Şahin, Türk milletinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiç bir fedakarlıktan kaçınmayarak, birlik ve beraberlik içerisinde, hoşgörüsünü, sağduyusunu kaybetmeden ilerleme yolunda sağlam adımlarla yürümeye devam edeceğini bildirdi.

TBMM Başkanı Şahin, mesajında şunları kaydetti:

''Cumhuriyetimizin temel değerleri ve 86 yıllık birikimleri yeni atılımlarımız için en büyük güç kaynağımızdır. Yeter ki kendimize güvenelim, karamsar olmayalım. Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana eksilmeden devam eden birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Yeter ki demokrasiye ve Cumhuriyetimize olan bağlılığımızı muhafaza edelim.

Gelişme, ilerleme ve Aziz Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Bu yoldan Türkiye'yi kimse çeviremez. İçerisinde bulunduğumuz sorunları ancak dayanışma ve sağduyu içerisinde aşabiliriz. Bugün, hepimiz, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti niteliğindeki Türkiye Cumhuriyeti'nin çatısı altında sağlam temelli bir geleceğe doğru ilerlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramını en iyi dileklerimle kutluyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.''


Baykal: Cumhuriyet ile Demokrasi birarada yaşayacak

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhuriyet Bayramı mesajında "86 yıllık Cumhuriyetimiz dost düşman herkese gösterdik ki, laiklikle İslamiyet'i bir arada, barış içinde yaşatan, toplumsal hayatta uygulayan Türkiye Cumhuriyeti, cumhuriyet ile demokrasiyi de yaşatmıştır, yaşatacaktır" dedi.

Baykal, Cumhuriyet Bayramı'nın 86. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetin 86. yılını gururla, mutlulukla ve heyecanla kutladıklarını belirten Baykal, "Bu mutluluğumuzun, heyecanımızın, gururumuzun nedeni, Cumhuriyetimize, ulusal birliğimize ve toprak bütünlüğümüze yönelik, içten ve dıştan tehditlere, saldırılara milletimizin kararlılıkla karşı çıkması ve korumasıdır. Milletimizin Laik cumhuriyetimiz, ulusal birliğimiz ve toprak bütünlüğümüz konusundaki duyarlılığıdır" dedi.

Bu duyarlılık ve kararlılığın cumhuriyetle demokrasiyi karşı karşıya getirme, birbirinin karşıtı gibi gösterme, milleti ayrıştırma oyununu da bozduğunu vurgulayan Baykal, "Bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır ki, demokrasinin olanaklarını cumhuriyeti tahrip etmek, cumhuriyetin temellerini zayıflatmak, laik cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmak için kullanmak isteyenler emellerine ulaşamamışlardır, ulaşamayacaklardır" dedi. Baykal, mesajında şunları kaydetti:

"Ayrıca, 86 yıllık Cumhuriyetimiz dost düşman herkese gösterdik ki, laiklikle İslamiyet'i bir arada, barış içinde yaşatan, toplumsal hayatta uygulayan Türkiye Cumhuriyeti, cumhuriyet ile demokrasiyi de yaşatmıştır, yaşatacaktır.

Bu mutlu, coşkulu günümüzde başta, toplumu, tarihi değiştiren, yenileyen dünyanın en iddialı projelerinden biri olan Cumhuriyet projesinin mimarı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber