Akdağ: Kimseye zorla aşı yapacak değiliz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2009 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Domuz gribine karşı okullarda dezenfekte çalışmaları başlarken, aşı tartışmaları konusunda dün Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan önemli uyarılar geldi.

Aşı için bilimsel kuruluşlar ve bakanlığın açıklamalarının dikkate alınmasını isteyen Akdağ, marjinal düşüncelerle görüş beyan eden ve medyada haber olmayı maharet sayanların iddialarına kulak verilmemesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'de domuz gribi aşısının bulunmasını Türk halkı için büyük bir fırsat olarak değerlendiren Sağlık Bakanı, "Kimseyi zorla aşılayacak da değiliz ama bu sigorta Türk halkının istifadesine sunulmuş durumdadır." dedi. Akdağ, aşılama takvimini ise şöyle açıkladı: "Kasım ayı itibarıyla ilk aşıları sağlık çalışanlarına, ardından 6 ay-2 yaş arası çocuklara uygulayacağız. Daha sonra önemli kronik hastalığı bulunan özellikle akciğer ve kalp hastalarını aşı için sağlık ocakları ve aile hekimliklerine çağırmaya başlayacağız."

Recep Akdağ, sağlık anlaşması imzalama amacıyla gittiği Belarus'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının domuz gribi aşısına ilişkin sorularını cevapladı. Kasımın başında sağlık çalışanlarını aşılayacaklarını belirten Akdağ, "Kasım ayı itibarıyla çok fazla aşı olmayacak ama elimize geçen ilk aşıları sağlık çalışanlarından sonra 6 ay-2 yaş arası çocuklara, önemli kronik hastalığı olan özellikle akciğer ve kalp hastalığı önemli derecede olan hastalara yapmaya başlayacağız." diye konuştu.

Bakan, söz konusu risk gruplarını aşı için sağlık ocakları ve aile hekimliklerine çağırmaya başlayacaklarını kaydederek, "İlköğretim çağındaki çocuklarımıza da hastalığın erken yayılmaya başladığı şehirleri öne alarak bir aşılama programına yine kasım ayı içerisinde muhtemelen kasım ayının sonuna doğru başlayacağız." bilgisini verdi. Medyada yer alan aşı konusundaki tartışmalarla ilgili şunları söyledi: "Halkımız marjinal düşüncelerle biraz da böyle medyada haber olmayı maharet sayan siyasetçilerin ve bazı kişilerin iddialarından çok, bilim dünyasının, bilimsel kuruluşların ve Türkiye'deki bilimsel heyetin ve bu çerçevede karar alan Sağlık Bakanlığı'nın görüşlerine kulak vermeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber