Domuz gribinden iki kişi daha hayatını kaybetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2009 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'daki ilk ölüm haberinin üzerinden 1 hafta geçmeden domuz gribinden iki kişi daha hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da 8 aylık ikiz bebeğe hamile bir kadın ile Konya'da 37 yaşında bir kadın dün tedavi gördükleri hastanede vefat etti.

15 Ekim'de düşük ve erken doğum şüphesiyle Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne gelen Beşire Bozkurt(34), 1 gün sonra boş kuvöz olmadığı gerekçesiyle DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bozkurt'un bebekleri burada sezaryenle alındı. Kadın, aşırı kan kaybı nedeniyle iki gün sonra yoğun bakım ünitesine alındı. Kontrollerde domuz gribine yakalandığı ortaya çıktı. Karantinaya alınan Bozkurt, kurtarılamadı. Amca Mehmet Bozkurt, hastalığın hastanede bulaştırıldığını iddia ederek, hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Talihsiz kadının yakınları da olayı şöyle anlattı: "İlk bebek sezaryen sırasında, diğer bebek iki gün sonra öldü. O günden beri hastamız yatıyordu. Kimse bize domuz gribi olduğunu söylemedi. Kendisiyle temasta bile bulunuyorduk. "

DÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal Çelen, hastanın bir hafta önce akciğer enfeksiyonu ve solunum sıkıntısı nedeniyle kendilerine geldiğini belirtti. Hastadan H1N1 virüsüne karşı örnek alındığını aktaran Çelen, "3 gün önce sonuçlar ulaştı ve pozitif çıktı. Hasta, solunum cihazına bağlı olarak diğer hastalardan ayrı bir bölümde izole edildi." dedi. Üçüncü ölüm haberi Konya'dan geldi. Sağlık Bakanlığı, Konya'da dün hastaneye kaldırılan 37 yaşındaki bir kadının, domuz gribinden hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, hastanelerde tedavisi sürdürülen ve laboratuvar teyidi pandemik A (H1N1) grip vakası sayısının 16 olduğu, bunlardan durumu ağır olan 3 hastanın yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber