İstanbul'da fırtına ve yağış uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2009 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul bugün öğleden sonra, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün yaptığı uyarıya göre, bugün öğleden sonra soğuk havayla birlikte başlayacak olan yağış, gece boyunca etkisini arttırarak devam edecek.

Yarın ve Pazar günü de etkili olması beklenen kuvvetli yağışın yanı sıra, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, ilgili kurum ve kuruluşları, fırtınanın ve yağışın oluşturabileceği muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları yönünde uyardı.

Meydana gelebilecek muhtemel olumsuzluklara karşı İstanbul Valiliğinin koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşlarının teyakkuz halinde olduğunun belirtildiği açıklamada, vatandaşların da fırtınanın etkisiyle bina ve çatılardan düşebilecek materyallere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Özellikle amatör denizciler ile balıkçıların ve küçük teknelerin denize çıkmamaları, daha önce su baskını problemi ile karşılaşılan bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, bulundukları bölgede sorun teşkil edebilecek durumları en yakın sorumlu kamu kuruluşlarına bildirmeleri, su tahliye yolları, dere kenarı gibi riskli alanlara araçlarını park etmemeleri, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını kullanmaları, bodrum katlarında faaliyet gösteren iş yerlerine malzeme bırakmamaları ve çalışma yapmamalarının can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber