Sahte evrak çetesine operasyon: Biri tabip binbaşı, 11 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2009 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Sivas ve Balıkesir'de sahte evrak çetesine yönelik eşzamanlı operasyon düzenlendi. Sürücülerin alması gerekli belgeler ile psikoteknik raporunda usulsüzlük ve sahtecilik yaptıkları iddiasıyla, aralarında 1 psikolog ve 1 tabip binbaşının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, yük, yolcu, kargo ve eşya taşımacılığı yapılan araçların sürücülerinin alması gerekli belge ve raporlarda usulsüzlük ve sahtecilik yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Sivas ve bazı ilçeleri ile Balıkesir'de eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi. İki operasyonda 11 kişi yakalandı. Balıkesir'de gözaltına alınanlar arasında 1 psikolog ile 1 tabip binbaşının bulunduğu öğrenildi. Zanlılar emniyette sorguya alındı.

Ticari araç kullanan sürücüler için gerekli olan psikoteknik raporu ve SRC, K1 ve K2 belgelerinin alımında 'sahtecilik ve usulsüzlük' yaptıkları ileri sürülen zanlıların, sürücülere, belirli bir ücret karşılığında psikolog ve doktor gözetimiyle, psikoteknik testinden geçmeden psikoteknik raporu almalarını sağladıkları iddia edildi.

Bu arada, operasyon kapsamında Sivas Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda ve Toptancılar Sitesi'nde, bu belgelerin alınmasına aracılık ettiği belirtilen işyerinde de arama yapıldı. Aramalarda bazı belge ve evraka el konuldu. Operasyonun bazı illerde de devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber