Öğretmenler sınava giremedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Kasım 2009 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimlikleri yanında olmadığı için Okul Müdür Yardımcıları Sınavı'na çok sayıda öğretmen girmezken, duruma tepki gösteren bazı eğitimciler yetkililer tarafından tehdit edildi

OKUL Müdür Yardımcıları Sınavı dün ilimizdeki birçok lisede gerçekleştirildi. Toplam bin 874 eğitimcinin katıldığı sınavda büyük sıkıntılar yaşandı. Bazı öğretmenler yanlarında nüfus cüzdanlarını getirmedikleri için sınava alınmadı. Bazı liselerin kapısında yaşanan tartışmalarda öğretmenler TC kimlik numaralarının bulunduğu öğretmen kartlarını ve ehliyetlerini göstermelerine rağmen alınmadı. Yaşanan tartışmalarda bazı öğretmenler Milli Eğitim Şube müdürleri tarafından basın önünde tehdit edildi.

15 GÜN SONRA AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen sınavla, Danıştay tarafından ataması durdurulan eğitimcilerin yerine sınavı kazanmış eğitimciler gelecek. Kocaeli'de 241 okul sınavdan sonra kadrolu müdür ve müdür yardımcısına kavuşacak. Dün yapılan Müdür Yardımcıları Sınavı'na bin 874 öğretmen katıldı. Saat 11.00'de başlayan sınav 110 dakika sürdü. Sınavda ter döken eğitimciler yüzde 60 mevzuat sorularını ve yüzde 40'tan oluşan inkılap tarihi ile Türkçe sorularını yanıtladı. 15 gün içinde sonuçları açıklanacak sınavdan sonra valilik tarafından belirlenen atama süreci başlayacak.

ÖĞRETMEN TEHDİT EDİLDİ

Sınavda yaşanan bazı olaylar eğitimcileri üzerken, bazı yetkililer basın mensuplarının gözü önünde öğretmenleri tehdit etti. Üzerinde kimlikleri olmayan ancak ehliyet ve öğretmen kartları ile sınava gelen öğretmenler içeri alınmadı. Öğretmenler sınav görevlilerinin kimliklerinin olmaması nedeni ile içeri alınmayacaklarını sınava 5 dakika kala söylediklerini belirtti. Ehliyet ve öğretmen kimliklerinde TC kimlik numaralarının olduğunu söyleyen öğretmenler tutunak tutulmasını istedi.

SONRA GÖRÜŞECEĞİZ

Sınav mevzuatını basın mensuplarına göstermeye çalışan Orhan Türkoğlu isimli öğretmene Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yıldırım tepki gösterdi. Yıldırım, Türkoğlu'na ismini ve öğretmenlik yaptığı okulu sordu ve, ?Sen çok şey biliyorsun. Sonra görüşeceğiz seninle? diyerek tehdit etti. Yaşananlar karşısında sadece Gazi Lisesi'nde 15 öğretmen sınava giremedi. Müdür Yardımcıları Sınova'ndan sonra bugün ise 762 öğretmen müdürlük için sınava girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber