Emniyet Müdürünün kurtulma numaraları

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Kasım 2009 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Akyazı'daki 'ihale çetesi'ne yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan Sakarya İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın 'organize işleri' ortaya çıktı. Ünsal yakalanacağını anlayınca emrindeki polislere emir verip savcıya e-maille yanlış ihbar mektubu göndertmiş

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde şok etkisi yaratan Sakarya İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın 'çeteye yardım ve yataklık' iddiasıyla tutuklanmasıyla ilgili her gün yeni bilgilere ulaşılıyor. Geçtiğimiz temmuzda Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'nın amcası Hüseyin Yazıcı'nın liderliğini yaptığı iddia edilen, AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın yeğeni Ali Yıldırım'ın da tutuklandığı soruşturmada savcılık emriyle şüphelilerin telefonları dinlendi. Emniyet Müdürü Ünsal'ın da takıldığı telefon dinleme kayıtları ile soruşturma dosyasına AKŞAM ulaştı.

İNTERNET'TEN İHBAR

İddiaya göre Emniyet Müdürü Ünsal, çete üyelerine operasyon yapılacağı bilgisini Sakarya'da otomobil galerisi olan F.Ç.'nin galerisindeki sabit telefonu arayarak sızdırdı. Savcılık galericinin ifadesini almak için işlemlere başlayınca bunu haber alan Ünsal'ın müthiş bir planı devreye soktuğu öğrenildi. F.Ç. ifade vermeden önce soruşturmayı yürüten Beşiktaş Cumhuriyet Savcılığı ile Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne meçhul bir kişiden elektronik posta ile ihbar mektubu gönderildi. F.Ç.'nin arkadaşı olduğunu söyleyen kişi ihbar mektubunda 'Arkadaşının zorla kaçırıldığını, tehditle Beşiktaş Adliyesi'ne götürüleceğini, konunun aslında polis hesaplaşması olduğunu, söylenilen şekilde ifade vermesi yönünde telkinde bulunulduğunu' iddia etti.

MEKTUP SAKARYA'DAN

İhbar mektubu üzerine harekete geçen soruşturma savcısı Mehmet Berk, elektronik postanın nereden ve hangi bilgisayardan atıldığını araştırttı. İhbar mektubunun halen Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nde görev yapan polis memurları M.E. ve B.A., tarafından Sakarya'nın Serdivan İlçesi'ndeki bir internet kafeden atıldığı ortaya çıktı.

Savcı Berk, 31 Ekim'de polisler M.E. ile B.A.'nın ifadesini aldı. Polis B.A. ifadesinde e-posta'dan haberinin olmadığını ancak internet kafenin bulunduğu yere polis memuru M.E. ile birlikte gittiklerini, M.E.'nin tahkikat amacıyla arabadan indiğini, kendisinin ise arabada beklediğini söyledi.

POLİSLERİ ANLATTI

M.E. ise savcıya amirleri H.K.'nın kendisine e-postayı atması için emir verdiğini, internet kafeye polis memuru B.A. ile birlikte gittiklerini, ihbarı kendisinin yaptığını söyledi. Polislerin amiri H.K. ise 24 Temmuz'da aynı şubede çalıştığı S.U. adlı polis memurunun kendisine galerici F.Ç.'nin zorla İstanbul'a götürüldüğünü söylediğini, bu bilgiyi Şube Müdürü'ne ilettiğini belirtti.

H.K., bunun üzerine İl Emniyet Müdürü Ünsal'ın odasına çıktıklarını, Ünsal'ın da onlara 'kendisinin olayın şüphelisi olması sebebiyle direkt müdahale etmek yerine, e-posta atılmasının uygun olduğunu' söylediğini, akabinde internet kafeden e-ihbar yapıldığını, polis memurlarına kendisinin talimat verdiğini söyledi.

SÜRGÜNE YOLLADI

İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın, telefon dinlemelerinin savcıya gitmesini de engellemeye çalıştığı iddia ediliyor. Ünsal'ın Sakarya'da soruşturmayla ilgili operasyonları yürüten Emniyet Şubesi'ndeki polislere 'Neden telefon dinleme tapelerini savcılığa gönderdiniz' diye azarladığı da ortaya çıktı. Ünsal bu nedenle bir emniyet müdür yardımcısı, bir emniyet amiri, bir başkomiser ve 10 polis memurunu sürgüne yolladı.

DİNLEMEYE TAKILDI

Çete üyelerinin telefon dinlemelerde, şüphelilerin operasyon bilgisini önceden aldıkları görülüyor.

l 21.06.2009 tarihinde saat 20.50'de yapılan görüşmede soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Yıldırım, Soner Atalar'a, 'Hani bir şey muhabbeti vardı. Hani falan filan olacak. Ona ramak kaldı. Yani anladın mı? Bir sinyal geldi' diyor.

l 02.07.2009 tarihinde saat 21.20'de yapılan telefon konuşmasında ise Ali Yıldırım ve Ahmet Akgün arasında geçen görüşmede ise 'Tehlike var ha. Haber geldi. Demiş ki oranın başı, demiş bir şeyler var demiş. Onları yapacam da izne ayrılacam demiş. Düğün demiş (Operasyon). Kollayalım kendimizi. Adapazarı'nın başı anladın mı? Orada bir galericiye demiş. Galerici aradı beni anladın mı? Burada bir şeyler var onları yapıp izne ayrılcam demiş' ifadeleri dikkat çekiyor.

l 05.07.2009 tarihinde saat 18.11'de ise Yaşar Yazıcı, görüştüğü Yavuz Ekinci'ye 'Recep Beyle (AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım) müdür beyi görüştürdüm. Operasyonun yapılacağını söylemişti' diyor.

SEKS KASETLERİ KAYIP

Çetenin, bazı bürokrat ve işadamlarının uygunsuz görüntülerini çekerek şantaj yaptıkları tespit edildi. Seks kasetlerini kullanarak yüklü miktarda para temin eden çete üyelerinin operasyon bilgisini aldıktan sonra kasetleri imha ettikleri iddia ediliyor.

BAŞKANLIK HAYALİ YAKTI

Akyazı dosyası açıldıkça ilginç iddialar da ortaya saçılıyor. Soruşturma dosyasına göre çeteyle bağlantılı olduğu öne sürülen bazı milletvekilleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli bir üst düzey yetkili, Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'a 'Kaçakçılık Daire Başkanlığı' sözü vermiş. Ünsal'ın terfi etmek için çeteden yardım istediği öne sürülüyor.

Devrim TOSUNOĞLU-Ufuk TÜRKYILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber