Erdoğan: 2011'de son kez adayım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2009 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?Ben tükürdüğümü yalamam. 2011'de Allah ömür verirse benim son milletvekilliği adaylığım olacak. Birileri gibi orada da çakılıp kalmam? dedi

Gelecek projeleriyle ilgili de ipuçları veren Erdoğan ?Amaç millete hizmet etmekse vakfın başına geçersiniz. Oradan da hizmet edersiniz? dedi.

Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Turizm Ödülleri törenine eşi Emine Erdoğan'la katıldı. Konuşmasında siyasi yaşamı ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. ?Biz bu gün varız yarın yokuz? diyen Erdoğan, ?Kimler geldi kimler geçti. 2011'de Allah ömür verirse benim son milletvekilliği adaylığım olacak. Ve partimin tüzüğünde de bu böyledir. Gereğini yaparım ve birileri gibi orada da çakılıp kalmam.?ifadelerini kullandı. Dünyada bunun çeşitli örneklerinin bulunduğunu da belirten Erdoğan ?Ne yazık ki bizde yok. Bakıyorsunuz kıyıda köşede rahat durmuyorlar? dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılmasını istediğini de belirten Erdoğan, ?Yapalım bir araştırma, göreceksiniz milletin büyük çoğunluğu beğenmeyecek. Ertuğrul Bey'e (Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay) ?Hiç dokunma öyle kalsın' diyorum. Çünkü orda ben güçlendirme, restorasyona razı değilim. Orayı yıkıp yeniden yapmak, arkadaki bütün alanları da oraya katmak gerekir. Ben israftan yana değilim?dedi.

Bu arada Erdoğan'ın Libya lideri Muammer Kaddafi'yle görüşmek üzere ay sonunda bu ülkeye gideceği bildirildi. Erdoğan dün ayrıca Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan'ı kabul etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber