Kamu kurumlarına 'hizmet sunumu' uyarısı

"Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik" 31 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Söz konusu yönetmeliğin geçici birinci maddesine göre, hizmet standartlarının 31 Aralık tarihine kadar belirlenmesi gerekmekte olup, şuana kadar sadece Emniyet Genel Müdürlüğü yapmış olduğu çalışmayı tamamlayıp internet sitesinde yayımlamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik", hem kamu kurumları hem de tüm vatandaşlar açısından oldukça önemlidir. Yönetmeliğe göre her kamu kurumunun vatandaşa sunduğu hizmetleri, bu hizmetlerin ne kadar sürede biteceği, başvuruların kimse yapılacağı gibi bilgiler ile birlikte internet sitelerinde ilan etmesi gerekmektedir.

31 Temmuz'da yayımlanan yönetmeliğin geçici birinci maddesine göre, kamu kurumlarına tanınan süre 31 Aralık tarihinde sona erecektir. Geçici madde "İdareler, bu Yönetmelikte öngörülen hususlara ilişkin gerekli her türlü idarî, teknik ve hukukî düzenlemeleri bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren altı ay içinde gerçekleştirir." hükmünü getirmiş olup, kamu kurumlarının amatör bir çalışma yapmaması amacıyla şimdiden gerekli hazırlığı yapmaları uygun olacaktır.

Emniyet Genel Müdürlüğünün bir ilk olarak internet sitesinde yayımladığı "Hizmet Standartlarını" görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber