Erdoğan'ın sözleri üzerine, CHP'liler salonu terk etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2009 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Şiddet üzerinden, şehit cenazeleri üzerinden siyaset yaptığını zannedenler var. Bunlar tabii ki bu sürece karşı çıkıyor. Hatta 'şehitler gelsin de biraz daha fazla bağıralım' diye bekleyenler var" sözü üzerine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP'li milletvekilleri Genel Kurul Salonunu terk etti.

Erdoğan, "demokratik açılım" konusunda partisinin görüşlerini açıklarken, bu sürece, içeriğini bilmediği için karşı çıkanlar bulunduğunu belirterek, "onları bilgilendirmek boynumuzun borcudur. Edirne'den Ardahan'a kadar karış karış, mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşıp bunu anlatacağız" dedi.

"Açılım sonunda rant kapıları kapanacak olan istismarcılar var" diyen Başbakan Erdoğan, "Şiddet üzerinden, şehit cenazeleri üzerinden siyaset yaptığını zannedenler var. Bunlar tabii ki bu sürece karşı çıkıyor. Hatta 'şehitler gelsin de biraz daha fazla bağıralım' diye bekleyenler var" diye konuştu.

Muhalefet milletvekillerin laf atmasına Erdoğan, "(Yok) diyorsanız niye bağırıyorsunuz? Siz yapmıyorsanız niye alınıyorsunuz? Alınmayın rahat olun. Niye rahatsız oluyorsunuz?" karşılığını verdi.

Bu sözler üzerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP'li milletvekilleri Genel Kurul Salonunu terk etti.

Erdoğan, "CHP grubuna 'güle güle' diyorum. Siz olmadan (laf atılmadığı için) daha rahat konuşurum. Bunların düşünceye tahammülü yok, bunların meseleleri konuşmaya tahammülü yok. Bunlar izleyici tribününü provoke edenleri buraya getirenlerdir. Anlayış bu..." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber