Hastanede cenazeler karıştı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Kasım 2009 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soğuk algınlığı ve yüksek ateş nedeniyle gittiği İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çarşaflı olduğu için tedavisi yapılmadığı iddiasıyla Mazlum-Der ve Hasta Hakları Aktivistleri Derneği'nin hastaneyi şikayeti ile gündeme gelen 30 yaşındaki Aynur Tezcan, önceki gün Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Tezcan ailesi ikinci şoku, kızlarının cenazesinin aynı hastanede ölen Mehmet Kılıç'ın cenazesi yerine Erzurum'a gönderildiğini öğrenince yaşadı. Baba Kalender Tezcan sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Bağcılar'da oturan Kalender Tezcan, 23 Nisan'da 2009'da kızı Aynur Tezcan'ı soğuk algınlığı ve ateş şikayetiyle sağlık ocağına götürdü. Ancak resmi tatil olduğu için muayene yaptıramayan baba kızını eve geri getirdi. Bir süre sonra kızının fenalaştığı haberini alan baba, kızının 12 yaşındayken beyin ameliyatı geçirdiği İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Ailenin iddiasına göre, 16.30'da gittikleri hastanede 23.30'a kadar kendileriyle kimse ilgilenmedi. Hastanede beklerken solunum yetmezliğine bağlı olarak kalbi duran Aynur Tezcan'a elektroşokla müdahale edilerek kalbi yeniden çalıştırıldı. Kalender Tezcan doktorların, hastanede yer olmadığını ve hastanın başka yere götürülmesini istediğini söyledi. Özel bir hastaneye götürülen Aynur Tezcan, 6 aylık tedaviden sonra eve gönderildi. Birkaç gün önce yeniden rahatsızlanan Aynur Tezcan bu kez Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü ancak bir gün sonra hayatını kaybetti.

AİLEYE İKİNCİ ŞOK

Cenazeyi almak için hastaneye giden Tezcan ailesi ikinci bir şok yaşadı. Aynur Tezcan'nın cenazesinin, hastanede ölen Mehmet Kılıç'ın cenazesi yerine Erzurum'a gönderildiği ortaya çıktı. Baba Kalender Tezcan, haberi alır almaz kızının cenazesinin Erzurum'a ulaşmadan Giresun'dan geri döndürdüklerini belirterek, ?Akrabalarım bugün cenaze var diye toplandı. Her şeyi hazırladık. Ancak hastaneye gelince cenazelerin karıştırıldığını öğrendim. Şimdi biz acımızı mı yaşayalım. Yoksa burada yaşanan skandalla mı uğraşalım. Bu hatayı yapan kim ise cezasını çekmeli? diye konuştu.

Kızının ilk gittiği İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde karşılaştıkları ilgisizlik nedeniyle hastane hakkında dava açtıklarını da belirten Tezcan, cenazelerin karışmasında ihmali olan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber