Polisin 1 Mayıs inadı... Biri araştırma görevlisi 3 kişi tutuklandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2009 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taksim'de 31 yıl aradan sonra kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde yaşanan olayların üzerinden 7 ay geçmesine rağmen biri araştırma görevlisi 3 kişi tutuklandı. Polis İstanbul'daki kamera görüntülerinden tespit ettiği zanlıları Ankara'da buldu

Sendikaların 31 yıl aradan sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde kutladığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yaklaşık 7 ay sonra tutuklamalara neden oldu. Yasa dışı gösterilere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında incelenen kamera görüntülerinden, Hacettepe Üniversitesi'nin 2 öğrencisi ile bir araştırma görevlisi çıktı. Ankara'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 3 kişi İstanbul'da tutuklandı.

Bankalar zarar görmüştü

Bu yıl ilk kez resmi tatil olarak kutlanan 1 Mayıs, önceki yıllarda olduğu gibi yine istenmeyen görüntülere sahne olmuştu. Sendikalar 31 yıl aradan sonra ilk kez Taksim Meydanı'nda Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarken meydana ulaşan sokak ve caddeler ise savaş alanına dönmüştü. Yüzleri maskeli göstericilerin taşladığı banka şubelerinin camları yerle bir olmuştu.

Kutlamaları gölgede bırakan olayların ardından soruşturma başlatan Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı, Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne talimat vererek olaylara katılan şahısların kamera görüntülerinden tespit edilmesini istedi. Televizyon kanallarından yaklaşık 50 saatlik kamera görüntüsü temin eden polis ekipleri, görüntüleri 7 ay boyunca kare kare inceledi.

Gösterilerde aktif rol oynayan 3 kişinin kimliği tespit edildi. ?Anarşist' adı verilen bir eylem grubunun içinde yer alan bu kişilerden birinin Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olduğu diğer iki kişinin de aynı üniversitenin öğrencileri olduğu belirlendi.

Cezaevine gönderildiler

Toplumsal Olaylar Büro Amirliği tarafından Ankara'da düzenlenen operasyonla Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü araştırma görevlisi Ulaş Deniz, Arkeoloji bölümü öğrencisi Dilay Aydoğan ve Felsefe bölümü öğrencisi Baran Narin gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgulamalarında suçlamaları kabul etmeyen ve ?Olaylara karışmadık' dedikleri öğrenilen 3 zanlı Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 3 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber