19 Kasım 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2009 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken ve beraberindeki heyeti İstanbul Tarabya Köşkü'nde kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Martti Ahtisaari başkanlığındaki Bağımsız Türkiye Komisyonu üyelerine Trabya Köşkü'nde yemek verecek.

2- Türkiye'ye yaptığı resmi ziyareti sürdüren İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, İzmir'in Selçuk ilçesinde Meryemana Evi ve Efes Antik Kenti'ni gezecek, İzmir'deki İtalyan vatandaşlarıyla biraraya gelecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edecek.

- Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'da, Suriye Halk Meclisi Başkanı Mahmud El-Abraş ile görüşecek, Martti Ahtisaari başkanlığındaki Bağımsız Türkiye Komisyonu üyelerini ve Irak Yüksek İslam Konseyi lideri Seyid Ammar El-Hekim'i ayrı ayrı kabul edecek.

4- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Suriye Halk Meclisi Başkanı Mahmud El Abraş ile başbaşa görüşecek, görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye geçilecek.

- Şahin, El Abraş onuruna akşam yemeği verecek.

- TBMM Başkanı Şahin, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Viladimir Ivanovsky'yi kabul edecek.

5- "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" kapsamında, TBMM'de düzenlenecek Çocuk Forumu'nda TBMM Başkanı Şahin, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Kurum Oluşturma ve Sivil Toplum Başkanı Erwan Marteil de konuşacak.

- TBMM'nin 90. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenecek masa tenisi turnuvasının tanıtımı amacıyla, TBMM Başkanı Şahin'in de katılacağı gösteri müsabakaları yapılacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret edecek, DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'nde "Demokrasi Kültürü" konulu toplantıda konuşacak.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ABD'nin Avrasya Enerji Özel Temsilcisi Yardımcısı Mark Parris ile Hollanda ve İngiltere büyükelçileri Jan-Paul Dirkse ve David Reddaway'i kabul edecek.

- Bağış, Bağımsız Türkiye Komisyonu heyeti onuruna öğle yemeği verecek.

8- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kabil'de Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin yemin törenine katılacak.

9- Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile Bangladeş Maliye Bakanı Abul Maal Abdul Muhith eşbaşkanlıklarında yapılan, Türkiye-Bangladeş Ticaret, Ekonomi ve Teknik İşbirliği Karma Komisyonu (KEK) 3. dönem toplantısı protokolü, Ankara'da imzalanacak.

10- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara'da "Sosyal Kalkınmanın Yönetişimi" temalı 4. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu'nda konuşacak.

11- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Nevşehir'de açılış ve ziyaretlerde bulunacak.

12- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'da düzenlenen, "Vergi İdaresi, Vergide Adalet ve Reform" konulu konferansta konuşacak.

13- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da düzenlenen "EPDK'nin 8. Kuruluş Yıldönümünde Petrol, LPG ve Doğalgaz Piyasaları" konulu konferansa katılacak.

14- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de Aliağa Gemi Söküm Sanayicileri Derneği ve tesislerini ziyaret edecek, Foça Balıkçı Barınağı'nın açılışını gerçekleştirecek.

15- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'da 7. Metro Group Kısa Film Yarışması'nın ödül törenine katılacak.

16- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'nın Pursaklar ilçesinde oluşturulacak Yargıtay Hatıra Ormanı'na fidan dikim töreninde bulunacak.

17- TBMM'den...

- TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Türk-Japon Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun İstanbul'da düzenlediği geleneksel "Japon Çay Seramonisi"ne katılacak.

- Genel kurulda, Sayıştay Yasası'nda değişiklik öngören yasa teklifinin görüşmeleri sürüyor.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, TÜİK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun 2010 yılı bütçeleri görüşülecek.

- Komisyonda, bütçe görüşmelerinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ihtiyacının karşılanabilmesi için 10 bin öğretmen kadrosuna 31 Aralık 2009'a dek atama yapılmasını öngören yasa teklifi ele alınacak. (Saat: 21.00)

- KİT Komisyonu'nda, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. ile bağlı ortaklarının 2007 yılı hesapları genel görüşe sunulacak.

- Çevre Komisyonu, Hırvatistan ve Kırgızistan ile ilgili 2 ayrı anlaşmanın uygun bulunduğuna dair yasa tasarısını görüşmek üzere toplanacak.

18- KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaret edecek.

19- AB liderleri, Brüksel'de yapılacak zirvede, AB Konseyi Başkanlığı ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliğine atanacak isimleri belirlemeye çalışacaklar.

20- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanıyor.

- Toplantıya ilişkin açıklamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

21- Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin düzenlediği 5. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi, İstanbul'da başlıyor.

22- İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın düzenlediği "Avrupa ve Türkiye'de Kültür Politikaları" konulu sempozyum, İstanbul'da başlayacak.

23- Deniz haydutluğuyla mücadele için Arap Denizi ve mücavir bölgelerdeki 5 aylık görevini tamamlayan "TCG Gediz" fırkateyni, Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Deniz Ana Üs Komutanlığında törenle karşılanacak. (Saat: 09.00)

24- İstanbul'da vefat eden araştırmacı, gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete'nin cenazesi, ikindi vakti Marmara İlahiyat Vakfı Camii'nde kılınacak namazın ardından Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (Saat: 14.30)

25- Şeker fabrikalarında son teklifler bugün...

- Türkşeker'e ait Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikalarının (Portföy C) özelleştirilmesinde son teklifler bugün alınacak.

- Portföy C'nin özelleştirmesi bir bütün halinde, varlık satışı yöntemiyle, pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek.

- Özelleştirmeyle, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ve Suudi Arabistan'dan 2 şirketin oluşturduğu konsorsiyum, Pankobirlik ve Kuzey Anadolu Şeker Fabrikaları Ortak Girişim Grubu ilgileniyor.

26- Şenlik...Toplantı...Fuar...Seminer...Festival...

- Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği'ne bağlı Sakarya, Kocaeli, Zonguldak Karaelmas, Abant İzzet Baysal, Düzce ve Karabük üniversitelerince ortaklaşa düzenlenen Batı Karadeniz Üniversiteleri 1. Kültür ve Sanat Şenliği, Sakarya Üniversitesi'nde yapılacak.

- 8. Yönetim Zirvesi 2009, İstanbul'da başlıyor.

- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) İstanbul'daki perşembe toplantılarına konuk olacak.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası İklimlendirme Sanayi Meslek Komitesi üyeleri, domuz gribinde klimanın rolü konusunda İzmir'de basın toplantısı yapacak.

- Plast Eurasia İstanbul Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak.

- RTÜK tarafından Diyarbakır'da "Yerel-Bölgesel Radyo ve Televizyon Yayıncıları Eğitim Semineri" düzenlenecek.

- 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, "4 Piyano 1 Yönetmen" konseriyle sürüyor.

- TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ile Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun, Adana'da düzenlenecek "Maden İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu-2009"un açılışına katılacaklar.

27- Federasyonlardan tribün olaylarına karşı ortak tavır...

- Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, son dönemde spor saha ve salonlarında yaşanan tribün olaylarına karşı güçbirliği oluşturarak, İstanbul'da ortak bir basın toplantısı düzenleyecekler.

28- Basketbolda bayanların Avrupa mesaisi sürüyor.

- FIBA Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki 4. maçında Fenerbahçe, deplasmanda Macaristan'ın Szeviep Szeged takımıyla karşılaşacak.

- Beşiktaş Cola Turka, FIBA Avrupa Kupası (F) Grubu'ndaki 2. maçında, Yunanistan temsilcisi Sony Athinaikos ile evinde mücadele edecek.

- Aynı kupada (H) Grubu'nda Samsun Basketbol Kulübü, Kıbrıs Rum kesiminden KV Imperial AEL Limasol'u Samsun'da konuk edecek.

29- İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasında yapılan olaylı derbi maçla ilgili İstanbul Valiliği'nde değerlendirme toplantısı yapacak.

30- Beko Basketbol Ligi'nde 6. haftanın ilk maçında Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka, sarı-lacivertlilerin cezası nedeniyle seyircisiz olarak İstanbul'da karşı karşıya gelecekler.

31- Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi'ndeki derbi maçta Galatasaray ile Beşiktaş, TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda karşılaşacak.

32- 16 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol Takımı, Almanya ile ilk özel maçını bugün Konya'da yapacak.

33- Manisaspor'da banko, Galatasaray'da kadroda yok.

- Galatasaray'ın Manisaspor'dan son dakikada Yaser, Orkun ve Mehmet Güven artı 1 milyon Avro vererek transfer ettiği kaleci Ufuk, 1 dakika dahi oynamadı.

- Teknik direktör Frank Rijkaard, Manisaspor'da banko oynayan futbolcuyu, Bucaspor maçı dışında kadroya dahi almadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber