2009/6 KPSS'ye başvuruda son gün

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 25 Kasım 2009 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başvuruda son gün

Bu yerleştirme sonucu herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2010 yılındaki KPSS sınavına kadar ÖSYM tarafından yapılacak memur yerleştirmesi için yerleştirildikleri 2008-KPSS puanı ile tercih yapamayacak. Memur adayları tercih işlemini tamamlamadan önce, tercih etmek istediği tüm kadro ve pozisyonların koşullarını dikkatle incelemeli. Mağduriyet yaşamamanız için koşullarını taşımadığınız ve gitmeyeceğiniz kadro ve pozisyonları tercih etmeyin.

Önlisans mezunuyum. 84 puan aldım gıda bölümü mezunuyum. Tercihler sırasında ne yapmam gerekiyor?

Öncelikle tercih kılavuzunda bitirdiğiniz öğrenimle ilgili olan yerleri işaretleyin. Bölümünüz dışında bir yere atanmak isterseniz, kılavuzda bölüm şartı aramayan yerleri tercih etmeniz mümkün.

Belediyeleri ve üniversiteleri tercih etmek istiyorum. Göreve başladıktan sonra en erken başka bir kuruma ne kadar süre içerinde geçebilirim. Cüneyt İnan

Kurumunuz sizi en az 1 yıl en fazla 2 yıl süren adaylık eğitimine tabi tutacak. Asalet tasdik edildikten sonra başka bir kuruma nakil olarak geçebilirsiniz.

* * *

KPSS'DE YERLEŞENLER HANGİ  GÖREVLERİ YAPACAKLAR?

KPSS sonucuna göre ÖSYM tarafından yerleştirilmesi durumunda atamasının yapılacağı kurumlarda hangi görevleri yapacakları konusunu merak etmekte. Şimdi isterseniz KPSS-2009/6 tercih kılavuzunda yer alan bazı unvanlara ait görev tanımı konusunda bilgi verelim.

Memur hangi görevleri yapar?

Görev yaptığı birimin hizmet alanına giren konularda kendisine amirlerince verilen görevleri kanun, tüzük, yönetmelik, genelge ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütmek ve amirleri tarafından verilen benzeri görevleri yapmakla görevli ve yetkilidir.

Programcının görevleri nedir?

Sistem tasarımı tamamlanan ve çözümlenmesi yapılan işlerin spesifikasyonlara ve geçerli standartlara uygun program mantığını tasarlamak ve denemek ve sözkonusu programlama dilini kullanarak program yapmak.

Teknisyen yardımcısının görevleri

Kendisine verilen işleri, proje, teknik resim, kroki, numune ya da isteğe uygun olarak yapmak veya yapılmasına yardımcı olmak, kullandığı tezgah, cihaz ve aletlerin peryodik bakımını yapmak, bağlı olduğu teknisyene yardımcı olmak ve amirlerince verilecek görevleri yapmakla yetkilidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber