Sağlık Bakanı'ndan katsayı tepkisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2009 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Danıştay'ın 'katsayı' kararıyla ilgili olarak, "Kimse eşitlik denilerek eşitsizlik yapamaz" dedi.

Kurban Bayramı'nı geçirmek üzere eşi Şeyma Akdağ'ın memleketi Ordu'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti İl Başkanlığı'nın yeni binasını ziyaret etti.

Partililerle bayramlaşan Akdağ, burada basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Danıştay'ın YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararıyla ilgili yürütmeyi durdurmasına ilişkin sorular üzerine Bakan Akdağ, kimsenin bayram gününde on binlerce genci hayal kırıklığına uğratmaya hakkı olmadığını belirtti.

Alınan karar ve sonrasında gençlerin hayal kırıklığını görünce Türkiye'de hukukun bir kez daha epeyce yol alması gerektiğini fark ettiğini ifade eden Akdağ, "Çocuklarımızı düşünmek lazım. Ben televizyonlarda haberleri seyrederken meslek liselerindeki delikanlıların, genç kızların hayal kırıklıklarını görünce Türkiye'nin daha o anlamda hukukun yorumlanması, hukukun daha iyi anlaşılması açısından epeyce yol alması gerektiğini bir kere daha fark ettim. Biraz önce sayın eski bakanımız (Hilmi Güler) güzel bir laf söylediler. 'Kanun devletinden hukuk devletine' diye. Gencecik insanları böylesine ümitsizliğe düşürmeye hakkımız yok. Öyle sanıyorum YÖK bu konuda üzerine düşeni yapacak. İtirazını yapacak ve daha sonra alternatifleri ortaya koyacaktır" diye konuştu.

Hukukta böyle kararlar verilirken daha dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Bakan Akdağ, "Türkiye'nin artık bunları aşması gerekiyor. Yani eşitlik denilerek eşitsizlik oluşturulmaz. Bunun mantığı da yok bana göre. Birçok genç, binlerce, on binlerce genç şu bayram gününde büyük bir hayal kırıklığı içerisinde. Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Hukukta böyle kararlar verirken daha dikkatli olmalı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber