Paşa eşinin 'tansiyonu' devleti zarara uğrattı

Haber Giriş : 29 Ocak 2005 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay eski Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun eşi Olcay Kıvrıkoğlu'nun, 'tansiyonunu düşürdüğü' gerekçesiyle İstanbul-Fenerbahçe'deki 6 dairelik konutunun döşemelerini hiç kullanmadan yıktırdığı iddia edildi.

Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı inşaatında yolsuzluk yapıldığı iddialarına ilişkin açılan davanın görülmesine Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın bir numaralı sanığı müteahhit Ali Osman Özmen, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamadı. Sanıklardan emekli Albay Recep Yılmaz, kendisinin ithal ve lüks malzeme alımını onaylayıp, fahiş zararlara yol açmakla suçlandığını belirterek, ilginç açıklamalarda bulundu. Emekli Albay Yılmaz, 'Çok ilginçtir ki ithal ve lüks malzemeleri onaylayıp, fahiş zararlara yol açmakla suçlanan ben, hiyerarşik yapının acz içindeki kulu, çok sayıda üst düzey komutan ve eşlerince çağın gerisinde kalmakla itham edilmiştir' dedi.

Parkeleri beğenmedi

Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun, emekli olduktan sonra oturacağı İstanbul'daki konutun inşaatına ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, 'Hanımefendi' diye hitap ettiği Kıvrıkoğlu'nun eşi Olcay Kıvrıkoğlu'nun Fenerbahçe'deki korumalı konutun malzemelerini beğenmediğini ileri sürdü.

Yılmaz, çapraz şekilde döşenen parkelerin, Olcay Kıvrıkoğlu'nun tansiyonunu düşürdüğünü ve bu yüzden hiç kullanılmadan değiştirildiğini savundu.

Yılmaz, Ulucanlar'da yıllar sonra Leyla Zana ile aynı çatıyı paylaştığı için rahatsız olduğunu da kaydetti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber