Uzmanından kış lastiği tavsiyeleri

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2009 15:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kış şartları yurt genelinde kendisini göstermeye başlarken, oto lastiği sektörünün önde gelen markalarından Goodyear, araç sahiplerine kış lastikleri konusunda bilgilendiriyor. Araçlara kış lastiklerinin takılması için karlı-buzlu havaların beklenmesinin doğru olmadığına işaret eden şirket, "+7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, yaz lastikleri yola tutunma özelliğini kaybeder. Böylece lastiğin fren mesafesi uzar ve kaza riski artar." uyarısında bulunuyor.

Goodyear, kış serisi UltraGrip ailesi ve kış lastiklerinin kullanımı hakkındaki bilgi vermek amacıyla 21 Kasım'da İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi ve Ankara Anka Mall'da başlattığı tanıtım atağına Anadolu'da devam ediyor. Bu çerçevede söz konusu aktiviteler, 27 Aralık tarihine kadar Bursa, Eskişehir, Kayseri, Konya ve Erzurum'da seçilen alışveriş merkezlerinde ve plazalarda devam edecek. Şirketin buralarda açtığı standını ziyaret edenlere kış lastiği kullanımının incelikleri anlatılacak.

Şirket, standını ziyaret eden tüketicilere, kış lastiği hakkında ayrıntılı bilgiler içeren bir kitapçık da hediye edecek. Kitapçıkta kış lastiği kullanımı ile ilgili sürücülerin bilmesi gerekenler özetlenirken, kış mevsiminde lastik kullanımı hakkındaki yanlışlar ve doğrular listeleniyor. Goodyear'ın kurumsal internet sitesinden de ulaşabilecek kitaptaki bazı tavsiyeler şöyle:

"Zorlu kış şartlarında yoldaki güvenliğiniz için kış lastikleri kullanmanız tavsiye edilir. Çünkü +7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, yaz lastikleri yola tutunma özelliğini kaybeder. Böylece lastiğin fren mesafesi uzar ve kaza riski artar. Oysa kış lastikleri, tüm kış şartlarında daha yüksek güvenlik sağlayacak şekilde geliştirilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber