Erdoğan - Obama görüşmesi 2 saat sürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2009 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşme sona erdi.

Beyaz Saray'da TSİ yaklaşık 18.35'te başlayan görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü ve 20.20'de sona erdi.

Görüşmeye, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da katıldı.

Görüşmede, ABD tarafından da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones ile yardımcısı Tom Donilon, Dışiş leri Bakanı Hillary Clinton, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Avrupa İşlerinden Sorumlu Kıdemli Direktörü Elizabeth Sherwood-Randall, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Rahm Emanuel ve ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu üst düzey yetkilisi Phil Gordon da hazır bulundu.

Obama ile Erdoğan, heyetler arası görüşmelerden sonra başbaşa da görüştü.

Obama ve Erdoğan, kısa süre sonra ortak basın açıklaması yapacak, ardından Kabine Odası'nda çalışma öğle yemeğine geçecekler. Yemek, basına kapalı olacak.

Erdoğan-Obama, görüşmesi planlanandan yaklaşık 1 saat daha uzun sürdü. İkilinin TSİ 19.15'te çalışma yemeğine geçmeleri bekleniyordu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşme başladı.

Başbakan Erdoğan, görüşme için saat 18.53'te geldiği Beyaz Saray'da önce Roosevelt Salonu'ndaki Beyaz Saray Özel Defteri'ni imzaladı, ardından görüşmeye geçildi.

Erdoğan ve beraberindeki heyeti Beyaz Saray'da ABD Protokol Şefi Capricia Penawac Marshall karşıladı.

Görüşmeye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy da katılıyor.

Görüşmede ABD tarafından da Başkan Yardımcısı Joe Biden, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones ile yardımcısı Tom Donilon, Dışiş leri Bakanı Hillary Clinton, ABD Ulusal Güvenlik Konseyinin Avrupa İşlerinden Sorumlu Kıdemli Direktörü Elizabeth Sherwood-Randall, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Rahm Emanuel ve ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu üst düzey yetkilisi Phil Gordon da hazır bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber