Domuz gribine yakalanan 6 öğrenci sağlığına kavuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2009 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Isparta genelinde domuz gribine yakalanan 6 öğrencinin tedavi sonucu sağlığına kavuşarak okullarına döndüğünü kaydetti.

Yılmaz, il genelinde domuz gribi konusundaki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Isparta'daki 74 bin öğrenciden sadece 6 bin 500'ünün domuz gribi aşısı olmak istediğini hatırlatan Yılmaz, bu sayının çok düşük olduğunu söyledi. Yılmaz, domuz gribi nedeniyle bayram öncesinde bin kadar öğrencinin devamsızlık yaptığını ancak şu anda hastalığa bağlı devamsızlığın olmadığını belirtti.

Tacettin Yılmaz, daha önce Keçiborlu'da 2, merkezde 4 öğrenci olmak üzere 6 öğrencinin domuz gribine yakalandığını belirterek, yeni domuz gribine yakalanan öğrenci bulunmadığını kaydetti. Yılmaz, "Isparta merkez ve ilçelerdeki okullarda 6 bin 500 öğrenci aşı olmak istedi. 74 bin öğrenci de 6 bin 500 öğrencinin aşı olmak istemesi çok az. Biz velilere bakanlığımızın gönderdiği bir formu gönderdik. O formda bu aşının yan etkileri yazıyor. Veliler yan etkilerini görünce çocuklarına aşı yaptırmak istemedi. Diğer bir sebepte aşı konusunun kamuoyunda çok tartışılmasının etkisi oldu." dedi.

Isparta'da okulların tatil edilmesini gerektirecek bir durum olmadığını ifade eden Yılmaz, Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte koordineli çalıştıklarını, tatile ihtiyaç duyulmadığı yönünde kendilerine görüş bildirildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber