Özel okullardaki öğretmenler ve akademisyenler de laptop alabilecek

Haber Giriş : 31 Ocak 2005 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıfbank ile işbirliği yaparak, öğretmenlere uygun fiyatla dizüstü bilgisayar verilmesi konusunda bir süredir çalışma yürütüldüğünü belirten Çelik, bununla ilgili ihalenin tamamlandığını açıkladı. Bu olanaktan MEB'e bağlı özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler de yararlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, "Benim dönemimde bugüne kadar Microsoft'a bir kuruşluk ihale verilmemiştir" dedi. Bakan Çelik, müfettişlerin, eğitim alanında mevzuattaki değişiklikler, yeni uygulamalar ve gelişmeler konusunda bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen seminerin açılışına katıldı.

Vakıfbank ile işbirliği yaparak, öğretmenlere uygun fiyatla dizüstü bilgisayar verilmesi konusunda bir süredir çalışma yürütüldüğünü belirten Çelik, bununla ilgili ihalenin tamamlandığını bildirdi. Bu konudaki açıklamayı Vakıfbank'ın yapacağını söyleyen Çelik, şunları kaydetti:

"Piyasa şartlarının neredeyse yarısına bir fiyatla, isteyen öğretmenlerimize dizüstü bilgisayar temin edebileceğiz. Eğer maddi imkanları elvermiyorsa Vakıfbank kendilerine 36 aya kadar vadeli kredi verebilecek. KDV yüzde 1 olarak uygulanacak.

Biz bunu sadece bakanlıktaki öğretmenlerimizle sınırlı tutmayacağız. Üniversite öğretim elemanlarımız da istemeleri halinde bu imkanlardan yararlanacaklar. Ayrıca MEB'e bağlı özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenleri de kapsayacak."

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber