Şemdinli'deki çatışmada 3 asker yaralandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2009 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 askerin yaralandığı bildirildi.

İlçeye bağlı Derecik beldesi Koçyiğit Köyü kırsalında arazi arama-tarama faaliyeti sürdüren güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 asker yaralandı.

Helikopterle Hakkari Asker Hastanesine kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı belirtildi.

Çatışmanın halen devam ettiği bölgeye Hakkari ile Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki askeri birliklerden çok sayıda takviye kuvvet gönderildiği, helikopterlerin de havadan destek sağladığı öğrenildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde arazi arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine bir grup teröristin taciz ateşi açtığını vurgulayarak, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonun sürdürüldüğünü ettiğini söyledi.


Şemdinli'de Çatışma...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı bildirildi.

İlçeye bağlı Derecik beldesi Koçyiğit köyü kırsalında devriye görevini sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü PKK üyesi bir grubu tespit etti.

Güvenlik güçlerinin ?dur? ihtarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Yetkililer, çatışmanın halen devam ettiği bölgeye kara ve hava destekli çok sayıda takviye kuvvet gönderildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber