Ağrı'da göstericiler polise saldırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2009 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bazı DTP'liler güvenlik görevlileri ile çatıştı. Göstericiler, güvenlik güçlerine taş ve molotof kokteylleriyle saldırdı.

Büyük Ağrı Caddesi üzerinde kapatılan DTP'nin il binası önünde toplanan, grup izinsiz gösteri yapmak istedi. Esnafın kepenk açmadığı ilçede göstericiler, ellerinde taş, molotof kokteyli, havai fişek ve meşalelerle Dr. İsmail Beşikçi Caddesi üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden geçerek, sloganlar eşliğinde kol, kola kenetlenmiş halde belediye binasına doğru yürüdü.

Yürüyüş esnasında göstericiler, güvenlik güçleri ile birlikte işyerlerine ve Bankaların ATM'lerine taş ve molotof kokteyli atarak saldırdı. Belediye binası önünde kapatılan DTP'nin İlçe Başkanı Zeki Çamlıbel tarafından kısa bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamalardan sonra göstericiler bölgede güvenlik önlemi alan polislere molotof kokteyli ve taşlarla saldırıda bulundu. Emniyet güçleri ise göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı biber gazıyla müdahale etti. Mahalle aralarına kaçarak eylemlerine burada lastik yakarak devam eden göstericiler, okulların dağıldığı bir sırada sokağa çıkan öğrencilerin de hayatlarını tehlikeye attı.

Hemen her hafta yapılan izinsiz gösteri ve kepenk kapatma eylemlerinden bıkan vatandaşlar ise soruna bir çözüm bulunmasını, hayatlarının hiçe sayıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber