Sözleşmeli itfaiyeciler, bir günlük iş bırakacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2009 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde sözleşmeli olarak görev yapan 898 itfaiye personeli, yarın bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. İstanbul'da 5 bin 400 itfaiyecinin bulunduğunu hatırlatan belediye yetkilileri, 898 personelin iş sözleşmesinin 31 Aralık'ta dolduğunu açıklamıştı.

Taksim Meydanı'nda toplanan Belediye-İş Sendikası üyesi itfaiyeciler, yarın iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. İtfaiyeciler, eylem kararının yer aldığı bildiriyi Taksim Meydanı'nda vatandaşlara dağıttı.

Belediye-İş Sendikası Bağcılar Grubu Temsilcisi Erol Sarı, İstanbul itfaiyesinin taşeronlaşmayla özelleştirildiğini savundu. Sarı, "Bu özelleştirmeyle itfaiye kurumu ticari amaçlı olarak satılıyor. Bu uygulamayı protesto etmek için yarın itfaiyeciler iş bırakacaklar. Vatandaşlarının can güvenliğini korumakla görevli itfaiyenin taşeronlaştırılarak özelleştirilmesi hem can kayıplarının artmasına, hem de iş veriminin düşmesine neden olacaktır." diye konuştu.

İstanbul'da 5 bin 400 itfaiyecinin bulunduğunu hatırlatan belediye yetkilileri, 898 personelin iş sözleşmesinin 31 Aralık'ta dolduğunu açıklamıştı. Belediye açıklamasında, "2010 yılına kadar itfaiye hizmet alım ihalesini BİMTAŞ aldığından bu kapsamda BİMTAŞ'ın bunun için ve ihale süresiyle sınırlı olmak üzere aldığı personeli çalıştırılmıştır. BİMTAŞ ile birlikte 8 firmanın katıldığı 2010 yılına ilişkin itfaiye hizmet alımı ihalesini ise, Lapis-Makro İş Ortaklığı kazandığından 2010 yılı itfaiye hizmeti için bu ortaklığın personeli çalıştırılacaktır. BİMTAŞ tüm çalışanlarının yasal haklarını (varsa kullanılmayan izin hakları dahil) ödeyecektir. Aynı kişilerin, ihale şartname ve sözleşmesine uygun olarak yeni şirket tarafından çalıştırılmasına bir engel bulunmamaktadır. BİMTAŞ'ın sözü edilen personeli ihale süresi ile sınırlı olarak çalıştırılmak üzere alındığından bu durumun haberlerde iddia edildiği şekilde işten çıkarma olarak nitelendirilmesi doğru değildir." ifadesine yer verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber