Toptan elektrik satış tarifeleri değişmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2009 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), toptan elektrik satış tarifelerini değiştirmedi. Bu arada elektrik dağıtım şirketlerinden bir kısmının EPDK'ya yeni tarife önerilerini sunmaya başladığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş'nin 2010 yılı Ocak ayı itibariyle uygulamaya başlayacağını toptan elektrik tarifesini onayladı. Buna göre, toptan satış fiyatları değişmedi ve kilovatsaat (kWh) başına 15,28 kuruş olarak kaldı.

EPDK, TETAŞ'ın mevcut tarifesini elektrik dağıtım şirketlerine de bildirdi.

TETAŞ Kasım ayı sonunda 2010 yılı Ocak ayı toptan elektrik satış tarifesinde herhangi bir zam veya indirim talebi olmadığını EPDK'ya bildirmişti. Toptan elektriğin kWh satış fiyatı son olarak Ekim ayında yüzde 21,08 oranında artırılmıştı.

TARİFE ÖNERİLERİ SUNULMAYA BAŞLANDI

Bu arada elektrik dağıtım şirketlerinden bir kısmının EPDK'ya yeni tarife önerilerini sunmaya başladığı öğrenildi.

Kurul'un önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda söz konusu tarife önerilerini değerlendireceği ve 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak nihai tüketici fiyatlarının hangi oranda değişeceğini karara bağlaması bekleniyor.

EPDK, toptan satış, Elektrik Üretim A.Ş'nin üretim maliyetleri ve Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezinde (PMUM) oluşan maliyet değişimlerini inceleyerek dağıtım şirketlerinin tarifeleriyle ilgili nihai kararı verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber