Elden çıkarılamayan Meclis lojmanları reklamla satılacak

Haber Giriş : 01 Şubat 2005 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili lojmanlarının satışa çıkarılmasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen 400 villadan 387'si elde kaldı.

Satışa çıkarıldığında 300 milyon Yeni Türk Lirası (300 trilyon TL) gelir hedeflenen lojman satışlarında 30 milyon YTL rakamı geçilemedi. Sorumlu firma lojmanların satışı için yeni bir kampanya başlatıyor. Gazete ilanları ve billboardlarla yapılacak reklam kampanyasının lojman satışlarını hızlandıracağı düşünülüyor.

Çok katlı iki blokta yer alan 177 dairenin satışları kısa sürede tamamlanırken lojman satışlarının istenen noktaya gelmemesi ilgili firmayı farklı yöntemler denemeye zorladı. Öncelikle işyerine dönüştürülen villaların bulunduğu sokaklar sektörlere göre ayrıldı. Lojmanların bulunduğu yerde tekstil, mobilya dekorasyon, gıda, banka, sağlık sokağı gibi 8 ayrı sektörel alan kuruldu. Bu sokakların yatırımcılara ihaleyle verileceğini belirten Reha Medin Emlak Satış Hizmetleri Müdürü Reha Medin, 2005 yılının ortalarına kadar bütün villaların satışlarının tamamlanacağını söyledi. Milletvekili lojmanlarının satılması için her yolu deneyen Reha Medin Emlak ve Temel İnşaat, yapılacak yeni reklam kampanyasıyla villaları bu yıl ortasına kadar satmayı hedefliyor. Emek İnşaat Genel Müdürü Temel Hamzaoğlu ise villaların işyerine dönüştürülmesinin satışları geciktirdiğini söylüyor.

Milletvekili lojmanlarının yerinde oluşturulan Türkiye Ticaret ve Alışveriş Merkezi projesinin ana komplekslerinin satışı yapıldı. 2 bin araçlık kapalı otopark, 27 katlı otel ve kreş binalarının inşaatına başlandı.

İnşaatların başlamasıyla villa satışlarının artacağını kaydeden Reha Medin, ?Kamuoyunda söylenenlerin aksine lojman satışları iyi noktaya gelmiş durumda. Buranın tapusu çıkalı 1 yıl oldu. Ana komplekslerin satışının yapılması lojmanların satışını hızlandıracaktır. Bu yılın ortasına kadar villaların hepsi satılacak.? diye konuştu. Medin, 360 bin ile 420 bin dolar arasında değişen lojman fiyatlarında indirime gitmeyeceklerini sözlerine ekledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber