CHP'li Köse'den yasa teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2009 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Bağ-Kur ve SGK'dan 1 Ekim 2008 tarihinden önce emekli olup ticari faaliyette bulunanlardan sosyal güvenlik destek primini ödemeyenlere faizsiz ve 12 taksitte ödeme imkanı veren yasa teklifi verdi.

5458 sayılı Sosyal Güvenlik Prim Alacaklarının Yeniden yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a geçici madde eklenmesini öngören teklife göre, Bağ-Kur ve SGK'dan 1 Ekim 2008 tarihinden önce emekli olup ticari faaliyette bulunanlardan sosyal güvenlik destek primini ödemeyenlerin, teklifin yasalaşıp yürürlüğe girmesinden itibaren 45 gün içinde başvurmaları halinde, prim borçlarının faizleri silinecek. Ana para ise 12 aylık eşit taksitte ödenebilecek. İsteyen yükümlülerin kesintileri emekli aylıklarından yapılabilecek.

Borç taksitlerinden herhangi birini vadesinde ödemeyenlerin kalan borçları peşin alınacak.

Teklifin gerekçesinde, 1 Ekim 2008 tarihinden sonra emekli aylıklarından kesilmeye başlanan primlerin bu tarihten önce bizzat ödenmesi gerektiği anımsatıldı. Konudan bilgisi olmayan mükelleflerin borçlarının biriktiği ve ödemekte sorun yaşadıkları ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber